Создать PDF Рекомендовать Печать

Будь ласка, якщо можливо, дайте нескладний рецепт хліба з цілозерного борошна

Автор:
Тамара Романова. м.Київ
Дата додавання:
Середа, 27 липня 2011
Переглядів:
1501

Відповідь

Якщо потрібен не складний рецепт приготування хліба, то потрібно використовувати дріжджі.

Щоб спекти хліб на дріжджах, Вам знадобиться:

для опари - вода 100 г, дріжджі - 10 г, 1 ч.л. цукру і щіпка солі 3 ст. л. цілозерного борошна.

Розчинити у воді цукор сіль і дріжджі, додати цілозерне борошно. Повинна вийде консистенція густої сметани. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 20 хвилин. Коли дріжджі підійдуть, розтопити 50 г вершкового масла і окремо збити одне яйце. Все змішати з опарою і потроху додати 50 г цілозерне борошно. Вимісити тісто і залишити на одну годину, коли воно підійде, обмесити його. Залишити підходити 30 хв.

Сформувати хлібці, викласти їх на деко і дати підійти, поки тісто не збільшиться вдвічі.

Нагріти духовку до 180 градусів і випікати 20 -25 хвилин. Хліб з цілозерного борошна виходить не таким м'яким як із білого, але набагато корисніший.

Найголовніше в приготуванні хліба - готувати завжди потрібно тільки з прекрасним настроєм і тоді у вас все вийде!

Коли опара підійшла, ми потроху додаємо 1,5 склянки цілозерного жорнового борошна, залишивши 0,5 склянки борошна на посипання. До опари додаємо житнє борошно, висівки і льон. Все добре вимішуємо і в кінці вливаємо олію - вимішуємо до тих пір, поки тісто не відставатиме від рук. Ставимо в тепле місце на 1,5 години. Тісто має підійти. Після чого формуємо хлібці - бажано невеликої форми. Залишаємо їх на 30 хвилин, щоб хліб підійшов.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо хліб близько 10-15 хвилин. Коли дістанете хліб з духовки змастіть його підсоленою водою з рослинним маслом - хліб буде блискучим і ароматним.

all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти