Создать PDF Рекомендовать Печать

Будь ласка, рецепти хліба з цілозерного, житнього і з висівками борошна?

Автор:
Оксана Брижак. м. Миколаїв
Дата додавання:
Середа, 27 липня 2011
Переглядів:
1517

Відповідь

Здравствуйте, Оксана! Для приготування цілозерного хліба нам знадобиться:
  • живі дріжджі - 50 г
  • борошно пшеничне цілозерне жорнове - 3 склянки
  • житнє цілозерне борошно - 1 склянка
  • висівки - 2 столові ложки
  • насіння льону - 2 столові ложки
  • вода - 250 мл
  • сіль - 20 г
  • рослинна олія - 50г
  • мед - 50 г

На початку, беремо теплу воду і розчиняємо в ній мед, дріжджі, сіль. Додаємо 1 склянку пшеничного цілозерного жорнового борошна. Добре перемішуємо і ставимо на 10 хвилин у тепле місце.

Коли опара підійшла, ми потроху додаємо 1,5 склянки цілозерного жорнового борошна, залишивши 0,5 склянки борошна на посипання. До опари додаємо житнє борошно, висівки і льон. Все добре вимішуємо і в кінці вливаємо олію - вимішуємо до тих пір, поки тісто не відставатиме від рук. Ставимо в тепле місце на 1,5 години. Тісто має підійти. Після чого формуємо хлібці - бажано невеликої форми. Залишаємо їх на 30 хвилин, щоб хліб підійшов.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо хліб близько 10-15 хвилин. Коли дістанете хліб з духовки змастіть його підсоленою водою з рослинним маслом - хліб буде блискучим і ароматним.

all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти