Создать PDF Рекомендовать Печать

Підкажіть, на скільки я знаю, для випічки хліба необхідно використовувати закваску (бажано з житнього борошна). Підкажіть, будь ласка, рецепт її приготування, особливості. Яку закваску ви б рекомендували для випічки цілозерного хліба?

Автор:
Анна Добролюбова. м.Рівне
Дата додавання:
Середа, 27 липня 2011
Переглядів:
1539

Відповідь

Здравствуйте, Анна!

Так, звичайно, Ви маєте рацію. В ідеалі хліб готують на заквасці. Приготування закваски - справа не швидка. Для цього нам знадобиться 4 дні.

У 1-ий день ми беремо 250 г житнього борошна і 250 г теплої води, все добре перемішуємо до однорідної маси, так щоб не було грудок, і залишаємо на добу в теплому місці при температурі 20-24 градуси, накривши марлею.

На 2-ий день потрібно «підгодувати» закваску. Додаємо в неї заздалегідь окремо суміш з 100 г житнього борошна і 100 г теплої води і залишаємо ще на добу.

На 3-ій день додаємо ще 250 г житнього борошна і 250 г теплої води. Закваска повинна збільшитися в об'ємі вдвічі.

На 4-й день ми можемо замішувати тісто. Беремо

  • 500 г житньої закваски,
  • 500 г житнього борошна,
  • 30 г солі,
  • 5 г рослинної олії і
  • чайну ложку меду.

Все добре вимішуємо, присипаємо борошном і ставимо в холодильник на добу.

На наступний (5-й) день тісто ставимо в тепле місце, щоб воно відпочило і збільшилося в об'ємі вдвічі.

Викладаємо тісто у форму і ставимо в розігріту духовку до 220 градусів на 8-10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще 25-30хвилин. Після закінчення часу, пробуйте, хліб повинен бути легким при проколюванні, не повинно залишатися вологи на зубочистці.

Ось так я готую житній хліб!

Якщо хочете, щоб ваш хліб був більш корисним, замість житнього борошна візміть цілозерне пшеничне або житнє, також у саме тісто можна додати насіння льону, соняшнику, гарбуза.

Надавайте смак такий, який вам до душі! І ДУЖЕ ВАЖЛИВО! Хліб треба пекти з любов'ю!

all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти