Создать PDF Рекомендовать Печать

Я нещодавно дізналася, що рис можна готувати не тільки звичайним методом (варити в каструлі), але і запікати в духовці. У чому смакові відмінності рису, якщо готувати його в духовці? Підкажіть, будь ласка, рецепт приготування рису в духовці.

Автор:
Леся Попова. м.Одеса
Дата додавання:
Середа, 27 липня 2011
Переглядів:
1314

Відповідь

Для приготування рису в духовці найкраще підійде чавунна каструля або каструля з товстими стінками.

Вам знадобиться: 1 цибулина, 1 морква, 1 головка часнику, 50 г сухих білих грибів. Всі овочі очистити, дрібно нарізати. Білі гриби промити під проточною водою для того, щоб вимити пісок, а потім залити їх окропом. Обсмажити овочі до світло-золотистого кольору, всипати туди 1 склянку нешліфованого рису і трохи обсмажити разом з овочами. Потім всипати білі грибочки і влити воду, в якій вони були замочені. Долити води, щоб рис був покритий на 1 см. Поставити в духовку випікати при температурі 160 градусів на 30 хвилин.

При такому методі приготування рис виходить дуже розсипчастим і соковитим. До того ж, у нешліфованому рисі набагато більше вітамінів!

Ця страва може служити відмінним гарніром до м'яса або риби, а також цілком має право бути і головною стравою.

Не забувайте про те, що з яким настроєм ви готуєте - така і вийде страва. УДАЧІ!


all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти