Создать PDF Рекомендовать Печать

Чому гірчить хліб?

Автор:
Олена Піскунова, м. Бориспіль
Дата додавання:
Четвер, 13 жовтня 2011
Переглядів:
2088

Відповідь

Хліб, спечений з цілозерного борошна, може гірчити з кількох причин:

1) Не дотримані умови зберігання цілозерного борошна (вологість, температура повітря, ... не відповідають умовам її зберігання)

2) Недостатній час для бродіння тіста. У жорновому цілозерному борошні ТМ "Жменька" збережена практично вся клітковина (висівки) цільних злаків. Цілозерні висівки від природи гіркуваті і містять в'язкі речовини (танін і фенолову кислоту), і якщо тісто не вибродило до кислотності принаймні 7 градусів, гірчинка буде помітною.

3) Менше дріжджів, ніж для звичайного борошна. Цілозерне жорнове борошно вимагає в 2-3 рази менше дріжджів, ніж таке ж тісто з білого борошна, тому цілозерний хліб може гірчити від передозування дріжджів.

4) Інші інгредієнти. Також можливі причини гіркоти хліба через інші інгредієнти, що входять до складу хліба.

 

all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти