Создать PDF Рекомендовать Печать

Підкажіть, будь ласка, як правильно промивати крупу і рис? Просто є побоювання, що при промиванні крупи вимиваються корисні речовини. Чи так це?

Автор:
Катя Бут, м. Львів
Дата додавання:
Субота, 12 листопада 2011
Переглядів:
1774

Відповідь

Крупу і рис перед приготуванням необхідно ретельно промивати. Не промивають тільки дрібні крупи, наприклад, манну крупу і рис Арборіо.

Промивання крупи і рису забезпечує розсипчастість каші і рису. Оскільки в процесі промивання з крупи вимиваються дрібні частинки, що утворилися при терті зерен одне об інше в пачці (навіть поки ви донесете крупу з магазину додому), які можуть надавати каші клейкість і в'язкість.

Відповідно, добре промивши крупу, ви підвищите шанси приготувати розсипчасту кашу.

Промивання крупи до приготування ніяк не позначиться на її корисних властивостях, а от після приготування крупу і рис промивати не варто, щоб не вимивати корисні речовини, що виділилися в процесі варіння каші.

Правила промивання крупи і рису:

1) для промивання потрібно брати великий об'єм води - в два-три рази більше, ніж крупи (по об'єму)

2) Промивати крупу слід 2-3 рази

3) Рис, пшоно і перлову крупу спочатку промивають водою, температура якої 40-50°, а останній раз - 60-70°.

4) Ячну крупу перед використанням промивають водою, температура якої повинна бути не вище 35-40°.

5) Пшоно і рис промивають у холодній воді до тих пір, поки вона не стане прозорою.

 

all-questions

На ваші питання відповідають:

expert-zhmenka

chur Samoylenko-new-1 boychenko

Эксперт


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти