Норвезький рисовий крем з полуничним соусом

норвежский рисовый крем с лубничным соусомЦей дивовижний норвезький десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і вершковим смаком. Добре охолоджений, крем схожий на ароматне ванільно-полуничне морозиво.

Кількість порцій - 8 

Інгредієнти:
Рис круглозерний ТМ "Жменька" - 250 г
Молоко - 1000 мл
Цукор-пісок - 200 г
Вершки 30-33% - 200 мл
Сіль - ½ ч.л.
Полуниця свіжа або заморожена - 400 г
Крохмаль картопляний - 30 г
Ванільний цукор - 3 ч.л.
Рис круглозернистый 1000 г
learn_more_ukr

Як приготувати:

варка круглого риса1. Склянку круглозернистого рису ТМ "Жменька" заливаємо 2 склянками води, солимо і варимо на середньому вогні поки вся вода не вбереться. Рис повинен бути обов'язково круглозернистий, щоб в результаті отримати ніжну кремову структуру десерту. Коли рис звариться, заливаємо його молоком і залишаємо готуватися далі поки все молоко не вбереться. Цю заготовку потрібно повністю охолодити, а потім поставити в холодильник, щоб вона стала повністю холодною.

клубничный соус2. Поки рис остигає, приготуємо полуничний соус. Полуницю подрібнюємо у блендері (можна взяти морожену). Перекладаємо в каструлю, розмішуємо з цукровим піском і ставимо на невеликий вогонь.

 

 

 

клубничный соус3. В окремій чашці змішуємо 2 чайні ложки (без верху) крохмалю з кількома столовими ложками води. Коли полуничне пюре почне закипати (не забуваємо помішувати час від часу) перемішуємо ще раз крохмаль з водою, тому що він осідає на дно, і вливаємо потроху в гарячий соус. Необхідно продовжувати постійно помішувати, щоб крохмаль не утворив грудок. Прогріваємо соус, поки він не загусне. Хвилини 2. Залишаємо остигати.

норвежский рисовый крем с клубничным соусом4. Поки остигають рис і полуниця, забираємо вершки в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Якщо їх таким чином додатково охолодити, вони будуть краще збиватися. Виливаємо вершки в миску з високими стінками, ставимо миску в каструлю з холодною водою. Краще, якщо у воду покласти ще кубики льоду, так щоб вона стала крижаною. Збиваємо вершки міксером, поступово збільшуючи швидкість.


5. Коли вершки перетворяться у міцну стійку піну, підмішуємо до них поступово круглозернистий рис і пакетик ванільного цукру. Рис повинен дуже добре охолонути до цього моменту, щоб не розтопити вершки. Одержаний крем викладаємо в креманки, прикрашаємо полуничним соусом, полуничкою або листочком м'яти.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти