Другі страви

Фаршировані цукіні

фаршированные цуккиниЦя класична страва не знає рівних за популярністю серед господинь всього світу. З начинкою з рубленого м'яса і рису, цукіні - фаворит будь-якого застілля!

Час приготування - 1 година
Кількість порцій - 4

Інгредієнти:
(пепередньо відварений) - 125 г
Цукіні - 4 шт
Помідори - 400 г
Рублене м'ясо асорті (яловичина, свинина) - 400 г
Тертий сир - 60 г
Овочевий бульйон - 400 мл
Сметана - 4 ст.л
Цибулина - 1 шт
Часник - 2 зубчики
Оливкова олія - 2 ст.л.
Рублений чебрець - 1 ст.л
Сіль
Мелений чорний перець

Рис длиннозернистый 1000 г

Як приготувати:

1. Цукіні вимиваємо, кожен розрізаємо вздовж навпіл і ложкою вибираємо з них м'якоть. Помідори вимиваємо, обсушуємо, розрізаємо на четвертинки, видаляємо насіння, м'якоть і нарізаємо кубиками. Цибулю і часник очищаємо і рубаємо, м'якоть цукіні дрібно нарізаємо.

2. Для начинки нагріваємо на сковороді оливкову олію і смажимо на ній цибулю і часник до напівпрозорості. Додаємо рубане м'ясо і смажимо, помішуючи, доки м'ясо не стане розсипчастим. Додаємо нарізані помідори, м'якоть цукіні, рис довгозернистий ТМ "Жменька" і рубаний чебрець, приправляємо все сіллю і меленим чорним перцем і ретельно перемішуємо. Нагріваємо духовку до 200°С.

3. Наповнюємо половинки цукіні начинкою з рубленого м'яса, рису й овочів, посипаємо тертим сиром і викладаємо їх в змащену жиром жароміцну форму. Вливаємо овочевий бульйон і готуємо цукіні у духовці 30-35 хв.

4. Дістаємо цукіні з духовки і перекладаємо в інший посуд. В форму, де готувалися цукіні, кладемо сметану, все перемішуємо і доводимо соус до кипіння. Солимо і перчимо за смаком. Розкладаємо цукіні по порційних тарілках і поливаємо сметанним соусом. За бажанням прикрашаємо страву гілочкою чебрецю.

Порада! Щоб додати цікавості, перед подачею посипте цукіні підсмаженим соняшниковим або гарбузовим насінням

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти