Другі страви

Котлети із гречки з грибами

котлеті из гречки с грибами Дієтичні гречані котлетки привнесуть різноманітність і користь у ваш звичний раціон
 

Час приготування – 1 година

 

Інгредієнти:
Вода - 2 склянки
Гливи чи печериці - 700-800 г
Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
Зелень петрушки або кропу
Борошно або панірувальні сухарі
Рослинна олія для смаження
Сіль і перець за смаком
learn_more_ukr

 

Як приготувати:

1. Гречану крупу ТМ «Жменька» промиваємо, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння на сильному вогні.

2. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо, не перемішуючи, поки гречка не вбере у себе воду. Ближче до кінця варки, вогонь зменшуємо до мінімального і варимо кашу, поки не випарується вся волога приблизно 20 хвилин.

3. Каструлю з кашею обертаємо рушником і ставимо упрівати на 10-15 хвилин. Упрівшу кашу солимо і перемішуємо.

4. Гриби промиваємо та нарізаємо скибочками. Цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо. Зелень промиваємо, обсушуємо і рубаємо.

5. Обсмажуємо цибулю 4-6 хв., додаємо гриби, і смажимо, помішуючи, 10-15 хв. Солимо, перчимо і охолоджуємо гриби.

6. Гриби з цибулею подрібнюємо у блендері або прокручуємо через м'ясорубку. В грибну масу потроху додаємо гречану кашу так, щоб вийшла досить густа в'язка маса, з якої можна буде сформувати котлети. Додаємо до грибів і гречки зелень, перемішуємо.

7. Формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях.

8. Котлети викладаємо на добре розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо котлети з двох сторін до рум'яної скоринки, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до готовності 3-5 хвилин.

Смачного!



Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти