Другі страви

Нешліфований рис з овочами

нешлифованный рис с овощамиНешліфований рMaster_klass__ukrис надзвичайно корисний для організму людини і високо цінується дієтологами і прихильниками правильного харчування. До того ж цей сорт рису відмінно поєднується з овочами і збагачує їх смак своїм неповторним горіховим ароматом.

Кількість порцій - 12

Інгредієнти:
Нешліфований рис ТМ "Жменька"- 1 склянка
Часник - 1 головка
Цибуля -  2 головки
Перець солодкий - 1 шт
Кукурудза консервована - 1 (маленька баночка)
Зелена квасоля (свіжоморожена) - 100 г
Морква - 2 шт
Рослинна олія - 3 ст.л
Спеції: перець чорний, сіль, зіра, каррі
Рис нешлифованный 1000 г

Як приготувати:

нешлифованный рис1. Рис нешліфований ТМ "Жменька" промиваємо і замочуємо в холодній воді на 15-20 хвилин.

2. Часник поділяємо на часточки, але не очищаємо від лушпиння. Цибулю і моркву очищаємо. При цьому цибулю нарізаємо тонкою соломкою, а морквину натираємо на крупну тертку. Солодкий перець очищуємо від насіння і нарізаємо дрібними кубиками.

 

нешлифованный рис с овощами3. У казанку, сотейнику або качатниці розігріваємо олію. Для надання особливого пряного аромату додаємо в олію половину чайної ложки зіри і швидко обсмажуємо їх. Відразу ж додаємо нарізану цибулю і натерту моркву. Перемішуємо і смажимо на середньому вогні 5 хвилин.

4. Додаємо нарізаний червоний солодкий перець, солимо, перчимо і додаємо порошок каррі, за смаком. Для більш інтенсивного підфарбовування можна додати куркуму або шафран, хоча куркума, як правило, в каррі входить.

5. Перемішуємо всі інгредієнти і продовжуємо тушкувати на середньому вогні, без кришки приблизно 10 хвилин. Помішувати необхідно досить часто, щоб не підгоріло і просмажити рівномірно.

овощи с коричневым рисом6. Далі додаємо зелену квасолю, її можна не розморожувати, весь вміст банки з консервованою кукурудзою, включаючи сік, і неочищені зубчики часнику. Перемішуємо і продовжуємо смажити ще кілька хвилин.

 

 

 

 

коричневый рис с овощами7. Додаємо промитий коричневий рис, попередньо зливши з нього воду. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо 5-6 хвилин.

8. Час приготування нешліфованого коричневого рису близько 40 хвилин на слабкому вогні. В кінці готування, якщо залишилося ще трохи рідини, просто зніміть кришку і дайте воді випаруватися остаточно. Важливо, щоб рис повністю зварився, а вода повністю вбралася і випарувалася.


нешлифованный рис с овощами9. Подаємо нешліфований рис з овочами гарячим.

 

 

 

 


Смачного!

За матеріалами: www.djurenko.com

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти