Другі страви

Паелья з морепродуктами

паэлья с морепродуктами За іспанською традицією в паелью з морепродуктами мідії та креветки кладуть в раковинах. Виглядають вони апетитно, але от їсти їх не дуже зручно. Краще замініть морепродукти на очищені й свіжозаморожені і насолоджуйтеся смаком іспанської паельї ...

Час приготування - 1 год 15 хвилин 
Кількість порцій - 4
Інгредієнти:
рис пропаренный для паэльи с морепродуктами
learn_more_ukr
1 л курячого бульйону
500 г курячого філе
по 200 г рису Пропарений Gold ТМ "Жменька", креветок і мідій
1 червоний солодкий перець
2 помідора
2 ст.л. меленої паприки
5 зубчиків часнику
1 щіпка шафрану
5 ст.л. оливкової олії
Пучок петрушки
1 лимон
Сіль, чорний мелений перець за смаком

Як приготувати:

1. Нагріваємо соняшникову олію в глибокій сковороді й обсмажуємо в ній нарізане кубиками куряче філе 3-5 хвилин.

2. Відсуваємо м'ясо до бортику, а в центрі пасеруємо подрібнений часник, потім очищені і нарізані кубиками помідори і перець.

3. Вливаємо бульйон, все змішуємо, приправляємо за смаком спеціями і сіллю. Тушкуємо 20 хвилин на великому вогні, потім не зменшуючи вогню, додаємо промитий рис Пропарений Gold ТМ "Жменька" (бульйон повинен покривати його на 1-2 см, якщо не вистачає - додаємо) і розведений у невеликій кількості бульйону шафран.

4. Доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Не перемішуємо рис, просто міняємо положення сковорідки на вогні так, щоб він готувався рівномірно.

5. В кінці варіння кладемо креветки і готуємо 3 хвилини, потім мідії і тушкуємо ще 2-3 хвилини (перед приготуванням опускаємо їх в солону воду, щоб вони відкрилися і очистилися від піску).

6. Коли рідина повністю википить, знімаємо з вогню, накриваємо листом паперу і залишаємо ще на 10 хвилин. Подаємо на стіл зі шматочками лимона і мілкопорізаною зеленню.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти