Другі страви

Пісний плов

постный плов с грибамиДотримуєтеся посту, але не знаєте яку пісну страву можна приготувати? Пропонуємо вашій увазі смачну альтернативу звичному плову з м'ясом - пісний плов з грибами.

 

 


Інгредієнти:
Гриби (печериці, гливи та ін) - 400 г
Рис Жасмін ТМ "Жменька" - 2 склянки
Морква - 2 шт.
Цибуля - 2 шт
Олія рослинна - 4 ст. л.
Грибний бульйон – 3 склянки
Перець болгарський (можна замінити лечо) - 1 шт
Кріп рублений - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений, зіра, спеції для плову, сіль за смаком, часник.
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Гриби ретельно чистимо, миємо і ставимо варитися. Відварюємо гриби до м'якості (якщо це печериці, то приблизно 15 хвилин).

2. Виймаємо гриби і нарізаємо їх скибочками. Грибний бульйон будемо надалі використовувати для приготування плову.

3. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву і перець - соломкою, обсмажуємо на олії і додаємо гриби. Смажимо до золотистого кольору.

4. У жаровню, качатницю або просто в каструлю з товстим дном укладаємо шарами моркву і цибулю, гриби, рис Жасмін ТМ "Жменька". Заливаємо всі інгредієнти гарячим бульйоном, солимо, перчимо, додаємо спеції.

5. Тушкуємо 10-15 хвилин. Після цього вдавлюємо неочищений часник. Щільно закриваємо кришкою й тушкуємо на повільному вогні ще приблизно 10 хвилин, до повного поглинання води. Якщо рідини ще трохи залишилося на дні, закрийте кришкою.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти