Другі страви

Плов по-ферганськи (рецепт з фото)

Ferghana-pilaf-recipe-with-photosМистецтвомMaster_klass__ukr приготування плову по-ферганськи (ферганський або узбецький плов) володіє не кожен. Але приготувати смачний плов по-ферганськи може той, хто підійде до цього процесу з любов'ю і буде використовувати рекомендації, дані в цьому майстер-класі приготування дивовижного плову далекої ферганської долини.
Інгредієнти:
Рис для плову Девзира ТМ "Жменька" - 600 г
Морква - 600 г
М'якоть баранини - 600 г
Рослинна олія - 200 мл
Цибуля ріпчаста - 100 г (2 шт.)
Часник - 2 голівки
Зіра (кумин) - 1 ч.л.
Сіль - 2 ч.л.
devzira-rice-180 learn_more_ukr

Як приготувати:

Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-11. Моркву потрібно нарізати тонкими брусочками, а цибулю - не дуже тонкими кільцями. Моркви має бути багато, причому краще брати велику, не надто молоду, щоб вона зберігала форму.

В Узбекистані для плову використовують жовту моркву, але червона також підійде.


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-22. Для приготування плову по-ферганськи потрібно використовувати спеціальний узбецький рис для плову Девзира. Він не розварюється і не злипається і володіє тією оптимальною бархатистістю, яка повинна бути у справжнього ферганського плову!

Рис для плову Девзира потрібно промити, змивши всю рожево-коричневу пудру, поки вода не стане повністю прозорою. Після - замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.

Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-33. Ідеально робити плов в казані, але якщо такого немає, можна використовувати глибоку сковороду з товстим дном.

На добре розігріту сковороду налити олії і дати їй нагрітися. Цибуля, опущена в олію, повинна викликати її бурління.


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-44. Смажити цибулю на великому вогні до золотисто-коричневого кольору. З неї повинен піти сік, щоб м'ясо, яке потрібно буде додати згодом, не тушкувалося, а смажилося.

 

 


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-55. До золотистої цибулі додати м'ясо, очищене від жил і нарізане кубиками. Смажити на великому вогні.

 

 


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-66. Обсмажити м'ясо, один раз перевернувши, поки воно не підрум'яниться.

 

 

 


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-77. Додати моркву, перемішати і готувати до м'якості 5-7 хвилин.

 

 

 


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-88. Налити близько 500 мл води, в середину вставити цілий часник, очищений тільки від верхньої лушпиння. Довести до кипіння, потім часник вийняти і відкласти в сторону. Додати сіль.

Її потрібно стільки, щоб вода була трохи солоніша, ніж готовий плов, оскільки рис забере частину солі.

Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-99. Висипати рис і злегка розрівняти його. Вода повинна злегка покривати рис. Готувати плов 10-15 хвилин, поки вода майже не зникне. Якщо води занадто багато, потрібно робити отвори в рисі, щоб вода швидше випаровувалася.

 

 

Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-1010. Коли основна частина води вбереться, повернути часник в середину, посипати рис злегка розтертою зірою і щільно закрити кришкою. Якщо щільної кришки немає, можна накрити плов перевернутим блюдом, а вже зверху кришкою.



Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-1111. Вогонь потрібно зменшити до слабкого і залишити на 20-25 хвилин. По закінченню часу - плов буде готовий.

 

 


Ferghana-pilaf-recipe-with-photos-1212. Готовий плов викласти на блюдо гіркою, зверху прикрасити часником. Подавати плов найкраще з овочевим салатом з помідорів, огірків й цибулі і гарячим чаєм.

 

 

 

Смачного!

За матеріалам: http://foodclub.ru

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти