Другі страви

Плов з баранини з нутом

plov_perecВаріант справжнього узбецького плову з нутом. Якщо зробити все правильно, плов вийде надзвичайно смачним!

 Час приготування: 120 хвилин
Порцій: 8

 

 

Інгредієнти:
Нут (турецький горох) - 200 грам
Рис для плову Девзира ТМ "Жменька" - 600 грам
Бараніна м'якоть - 800 грам
Лук ріпчастий - 200 грам
Морква - 600 грам
Часник головка - 1 штука
Перець чилі - 1 штука
Сіль - 2 чайні ложки
Зіра (кумин) - 1 чайна ложка
devzira-rice-180
learn_more_ukr

Як приготувати:  

plov_baranina1. Заздалегідь замочуємо нут у холодній воді на 1-2 години. Рис для плову Девзира ТМ "Жменька" теж замочуємо на півгодини в холодній воді, післяч чого промиваємо. Баранину очищаємо від жилок, нарізаємо кубиками стороною близько 3 см.

 


plov_morkov2. Цибулю нарізаємо не дуже тонкими кільцями, а моркву соломкою.

3. У глибокій товстостінній сковороді (ідеально, звичайно, якщо є казан) на великому вогні розігріваємо олію. Температура олії повинна бути такою, щоб цибуля, опущена в неї, починала досить інтенсивно шипіти. Обсмажуємо цибулю до золотисто-коричневого кольору, щоб з неї пішла зайва волога.

4. Коли цибуля дійде до потрібної кондиції, додаємо нарізане м'ясо. Вогонь як і раніше повинен бути сильним, щоб м'ясо смажилося, а не тушкувалось.

5. Коли м'ясо трохи обсмажиться (7-8 хвилин), додаємо моркву. Готуємо ще 5 хвилин до м'якості моркви.

6. Наливаємо води так, щоб вона покривала м'ясо. Вставляємо в середину цілий часник, очищений від верхнього лушпиння і корінців, і гострий перець.

7. Додаємо замочений нут і рівномірно розподіляємо його в посуді. Солимо. На смак страва повинна бути більш солоною, ніж звичайна їжа, оскільки доданий пізніше рис візьме частину солі.

8. Готуємо 10 хвилин. Якщо треба, доливаємо води.

9. Виймаємо і відкладаємо вбік часник і перець. Додаємо замочений рис і продовжуємо готувати на великому вогні, нічого не перемішуючи, тільки роблячи отвори в рисі для виходу пари.

10. Вода повинна майже повністю випаруватися, але рис залишитися досить вологим.

11. Повертаємо в плов часник і перець, посипаємо злегка розтертою зірою, зменшуємо вогонь до самого мінімуму і щільно накриваємо кришкою. Залишаємо так на 25-30 хвилин.

plov12. Після закінчення цього часу відкриваємо кришку, акуратно перемішуємо плов і подаємо до столу гарячим. До плову добре подати гарячий чай і салат з помідорів, огірків і цибулі.

 

 


Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти