Другі страви

Плов з мідій

gkjd c vblbzvbХочеться кулінарного  розмаїття і трохи екзотики? Спробуйте приготувати незвичайний плов за нашим рецептом. Адже основою для цього вишуканого плову послужили ніжні мідії.

 


Інгредієнти:
Рис довгозернистий Відбірний ТМ "Жменька" — 200 г
Мідії (м'ясо) — 200 г
Цибуля — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Часник — 1 головка
Зіра — 0,5 ч.л.
Спеції: сіль, червона солодка паприка, перець чорний мелений, імбир мелений
Рис отборный 1000 г
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Мідії розморожуємо. Вливаємо в жаровню або чавунний казан (вок) 4-5 ст.л. оливкової олії і прожарюємо її. Після того як олія почне приємно пахнути і потріскувати, і з'явиться легкий білий димок, кидаємо в олію 0,5 ч.л. зіри. Для ароматизації оливкової олії, зіра повинна прожаритися в олії 2-3 хвилини.

плов из мидий2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо великими кубиками. Обсмажуємо на олії цибулю і морквину, відразу ж додаємо зубчики неочищеного часнику.

 

 


плов из мидий3. Обсмажуємо суміш, поки цибуля не стане майже прозорою, а морквина не стане м'якою. Солимо все за смаком, додаємо чорний мелений перець і червону солодку паприку (майже чайну ложку), додаємо мелений імбир на кінчику ножа.

 


мидии для плова4. Продовжуємо смажити все на середньому вогні, постійно помішуючи, ще 5-6 хвилин. Додаємо розморожені мідії, перемішуємо і вливаємо 0,5 склянки білого вина.

 

 


длинный рис дял плова5. Засипаємо довгозернистий рис Відбірний ТМ "Жменька". Рис повинен недовго обжарюватися, і покритися плівкою олії. Рис Відбірний стає злегка прозорим, з перловим відтінком.

 

 

 

плов с мидиями6. Вливаємо в рис дві склянки киплячої води або бульйону (якщо відварювали мідії, бульйон краще залишити). Доводимо до кипіння і, накривши кришкою, варимо на слабкому вогні, щоб рідина ледь кипіла. Варимо, поки рис повністю не вбере всю рідину - приблизно 20-25 хвилин.

 

 

плов с мидиями7. Плов акуратно перемішуємо і викладаємо гіркою. Накриваємо кришкою і прогріваємо плов ще 10-15 хвилин на слабкому вогні, щоб плов пропарився і став абсолютно розсипчастим.

 

 


плов из мидий8. Готовий гарячий плов викладаємо на велике блюдо, або порційно на тарілки, і подаємо до столу.

 

 

 

Смачного!

За матеріалами: www.djurenko.com

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти