Другі страви

Полента з грибами

полента с грибами

 Традиційна італійська страва - полента, відмінно поєднується з різними соусами і грибами, вбираючи їх смак і аромат.

Master_klass__ukr
  Кількість порцій - 4

Інгредієнти:
Для Поленти:
Крупа кукурудзяна ТМ "Жменька" - 1 склянка
Сіль - 1 ч.л.
Вершкове масло - 2 ст.л.
Сир Пармезан - 30 г 
Оливкова олія -1,5 ст.л.
Для грибів:
Гриби печериці - 450 г
Цибуля - 3 шт
Оливкова олія - 1 ст.л.
Сіль - 1/2 ч.л.
Часник - 2 зубчики
Перець чорний мелений - 1/4 ч.л.
Свіжий чебрець, дрібно нарізаний - 1,5 ч.л.
Свіжа шавлія, дрібно нарізана - 1,5 ч.л.
Сухе біле вино - 1/2 склянки
Овочевий бульйон - 1 склянка
Петрушка і тертий сир для прикраси страви
Крупа кукурузная
learn_more_ukr

Як приготувати:

приготовление поленты1. Відварюємо крупу кукурудзяну ТМ "Жменька" згідно інструкції на упаковці. В готову крупу додаємо масло, сир і все ретельно перемішуємо.

 

 

 


форма для поленты

2. Тим часом готуємо форму, в якій будемо охолоджувати нашу поленту - застеляємо її папером для випічки. В форму перекладаємо поленту і розрівнюємо. Щільно закриваємо і ставимо у холодильник мінімум на 3 години.

 

 

 

грибы полента3. У великій сковороді розігріваємо оливкову олію і на середньому вогні обсмажуємо цибулю і гриби, солимо. Коли рідина в грибах випарується, додаємо подрібнений часник, зелень і чорний перець. Потім додаємо вино і варимо до тих пір, поки воно не випарується. Додаємо овочевий бульйон і варимо близько 15 хвилин, поки рідина не зменшиться в два рази. Знімаємо з вогню і приправляємо за смаком сіллю і перцем.

приготовление поленты4. Розігріваємо гриль приблизно до 400°С. Поки гриль нагрівається, дістаємо поленту з холодильника і ріжемо скибочками 1-1,5 см. Змащуємо шматочки поленти оливковою олією.

 

 

 

 

приготовление поленты5. Викладаємо шматочки поленти на решітку гриля під невеликим кутом (це робить відбитки гриля на поленті більш красивими). Готуємо на грилі 5 хвилин на кожній стороні, до утворення темно-золотистих смужок. Перекладаємо шматочки поленти на блюдо. Подаємо до столу з викладеними зверху грибами, натертими пармезаном і дрібно нарізаною петрушкою.

 


Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти