Другі страви

Пропарений рис з брюссельською капустою

пропаренный рис с брюссельской капустойДуже частоMaster_klass__ukr брюссельську капусту використовують тільки в якості інгредиієта до овочевого супу. Але в нашому гарнірі брюссельська капуста відмінно поєднується з пропареним рисом.

 


Інгредієнти:
Брюссельська капуста - 200 г.
Морквина - 1 шт.
Перець солодкий - 1 шт.
Кукурудза (консервована) - 1 баночка
Оливкова олія - 3 ст.л.
Спеції: перець чорний, розмарин, морська сіль
Рис пропаренный 1000 г learn_more_ukr

Як приготувати:

пропаренный рис с брюссельской капустой1. Обов'язковою умовою цього гарніру є розсипчастий рис. Тому нам ідеально підходить рис пропарений ТМ "Жменька". Процес пропарювання впливає на крохмаль в ядрі, тому під час приготування пропарений рис не злипається, завжди залишається розсипчастим і зберігає форму, навіть після повторного розігрівання страви.

Пропарений рис ретельно промиваємо до прозорої води. У киплячу воду додаємо 1-2 щіпки морської солі і кидаємо промитий рис (на 1 склянку рису 2 склянки води). Варити рис під кришкою на слабкому вогні. Час варіння рису - 20-25 хвилин. Як тільки рис повністю вбере воду, знімаємо каструлю з вогню і рис акуратно перемішуємо. Каструлю накриваємо кришкою і залишаємо рис «постояти».

приготовление брюссельской капусты2. Поки вариться рис, треба трохи приварити брюссельську капусту. Проварюємо брюссельську капусту - 3-4 хвилини. Додаємо у воду 0,5 ч.л. цукру, тоді капуста не втратить свій насичений зелений колір. Відварену капусту охолоджуємо під проточною водою і розрізаємо кожен качанчик навпіл.

 

морковка с чесноком3. Морквину і перець очищуємо. Морквину і перець нарізаємо на великі кубики. У глибокій сковорідці розігріваємо оливкову олію й обсмажуємо на ній морквину протягом 3-4 хвилин. Додаємо зубчики часнику (не очищені). Обсмажуємо ще 2-3 хвилини. Солимо й перчимо. Додаємо щіпку меленого сухого розмарину, він додасть гарніру неповторного аромату.

рис с овощами4. Додаємо нарізаний перець. Обсмажуємо його на середньому вогні поки перець не стане м'яким (близько 5-6 хвилин). Дуже важливо часто помішувати овочі.

 

 


рис с овощами5. Додаємо консервовану кукурудзу і доливаємо 0,5 склянки гарячої води. Тушкуємо овочі 10 хвилин під кришкою.

 

 


брюссельская капуста, перец, морковка, кукурузка6. Додаємо нарізану брюссельську капусту. Продовжуємо тушкувати овочі під кришкою не менше 10 хвилин. Важливо, щоб вся рідина в овочах випарувалася.

 

 


пропаренный рис с брюссельской капустой7. Після того, як ми загасили всі овочі, змішуємо їх відвареним пропареним рисом і ретельно перемішуємо.

 

 


пропаренный рис с брюссельской капустой8. Залишаємо рис з овочами під кришкою на 5-10 хвилин, щоб рис прогрівся і просочився ароматом овочів. Дану страву можна подавати як гарнір до м'яса чи птиці. А можна вживати як самостійну страву.

 

Смачного!
За матеріалами: www.djurenko.com

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти