Другі страви

Рис з каррі і куркою

рис с карри и курицейІндійська кухня дуже різноманітна, але її невід'ємною складовою традиційно є ароматний рис і приправа каррі, які насичують і перетворюють смак індійських страв.

Кількість порцій - 4

 


Інгредієнти:
Курка ціла без шкіри (нарізана великими шматочками) 1,4 кг - 1 шт
Рис довгозернистий ТМ «Жменька» – 1,5 склянки
Рослинна олія - 1 ст. л.
Велика морква, нарізана - 2 шт
Середні яблука, нарізані- 2 шт
Бульйон – 6 склянок (можна замінити 6 стаканами води і 4 курячими бульйоними кубиками)
 Порошок каррі – 2 ч.л.
Сметана - 230 г
Нарізана зелена цибуля - 2 ст. л.
Масло або маргарин - 1 ст. л.
Скибочки 1 яблука
1/8 ч.л. рідини з пекучого перцю в оцті (за смаком)
Рис длиннозернистый 1 кг
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Обсмажуємо курку на рослинній олії у великій сковороді на середньому вогні. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 20 хвилин або до готовності.

2. Видаляємо курку зі сковороди, і додаємо туди моркву, нарізані яблука і рис довгозернистий ТМ "Жменька" в сковороду, готуємо, часто помішуючи, поки морква і яблука не стануть м'якими. Додаємо бульйон, рідину з пекучого перцю (при бажанні) і каррі, доводимо до кипіння.

3. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 15 хвилин або поки рис не стане м'яким. Потім додаємо сметану, і перекладаємо готовий рис з овочами в блюдо.

4. Перемішуємо суміш рису з куркою, посипаємо зеленою цибулею. Накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин.

5. Розтоплюємо масло в невеликій сковороді, додаємо скибочки яблука, і смажимо до м'якості. Подаємо до столу рис з куркою каррі з шматочками яблука.

Смачного!

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти