Другі страви

Різотто з гарбузом

ризотто с тыквойРізотто, зрMaster_klass__ukrоблене з гарбуза, дуже популярне на півночі Італії. Гарбуз, поряд з корисними властивостями і великою кількістю вітамінів і мікроелементів, має здатність чудово поєднуватися з різноманітними продуктами. Враховуючи, що на півночі Італії страви з рису є найпершими в меню, приготування різотто з гарбузом - мабуть, національна традиція.

Інгредієнти:

ингредиенты для ризотто с тыквой

Гарбуз - 400 г
Рис Арборіо ТМ "Жменька" - 200 г
Вершкове масло - 2 ст.л.
Вино біле - 0.5 склянки
Пармезан - 50 г
Сіль, цукор, коріандр мелений

Рис Арборио 1000 г
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Гарбуз очищаємо від твердої шкірки, обов'язково зрізаючи і шар під кіркою, щоб залишилася одна м'якоть помаранчевого кольору. Усередині також зрізаємо шар, що прилягає до насіння, який містить слиз і волокна. М'якоть гарбуза ріжемо на невеликі кубики, розміром не більше 1 см в поперечнику.

тыква для ризотто3. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому гарбуз. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо шматочки гарбуза під кришкою до м'якості. Воду додавати не треба, гарбуз дасть достатню кількість вологи. Час припускання гарбуза -10-12 хвилин.

4. Коли гарбуз стає м'яким (це можна дізнатися проткнувши його ножем), трохи солимо гарбуз, додаємо мелений коріандр - на кінчику ножа, а також додаємо цукор за смаком.

рис арборио для ризотто5. Всі інгредієнти перемішуємо і додаємо промитий рис Арборіо ТМ "Жменька". Після перемішування обсмажуємо гарбуз і рис на середньому вогні, постійно помішуючи, поки рис не вбере всю вологу і не покриється плівкою олії.

 


приготовление ризотто с тыквой6. Додаємо 0,5 склянки білого сухого вина, перемішуємо. Закриваємо сотейник кришкою і тушкуємо на невеликому вогні до повного поглинання вина рисом. Потім додаємо невеликими порціями овочевий бульйон або киплячу воду. Наступну порцію бульйону додаємо тільки після вбирання попередньої. Зазвичай на 200 грамів рису розходиться до 4 склянок рідини, тому що рис арборіо з високим вмістом крохмалю.

пармезан при приготовлении ризотто7. Коли рис майже готовий, просто спробуйте його - він повинен бути м'яким з ледь відчутною твердістю в самій середині, посипати різотто тертим пармезаном і перемішати.

8. Готове різотто розкладаємо в тарілки і подаємо до столу.

 

 

Смачного!

За матеріалами: www.djurenko.com

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти