Другі страви

Різотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином

Risotto-with-wild-berries-chanterelles-and-red-wineРізотто з лісовими ягодами, лисичками і червоним вином - страва виключно смачна, красива й ароматна! Неповторне поєднання соковитих ягід, ароматних грибів, червоного вина і справжнього італійського рису Арборіо роблять цей вид різотто гідною коронною стравою будь-якої господині


Інгредієнти:
На 4 порції:
320 г рису Арборіо ТМ "Жменька"
150 г лисичок
100 г ягід (чорниця, малина і суниця)
1 маленька цибулина
4 гілочки тим'яну
60 г вершкового масла
40 г пармезану
1 л овочевого бульйону
60 мл червоного вина
Оливкова олія
Щіпка цукру
 Сіль, перець за смаком
Рис Арборио 1000 г
learn_more_ukr

Як приготувати:

Порада! Лисички краще не різати ножем, а розламувати руками. Замість маскарпоне підійде будь-який інший м'який вершковий сир - філадельфія, рокфор або горгонзола.

1.  Наріжте половину цибулини, обсмажте на оливковій оліїі, додайте промиті і очищені лисички, посоліть, поперчіть і приправте тим'яном. Потім обсмажте до готовності.

2.  У сотейнику розтопіть трохи вершкового масла, додайте лісові ягоди, дрібку цукру і все злегка прогрійте. Половину ягід подрібніть в блендері на пюре.

3. Подрібніть половинку цибулини, що залишилася і обсмажте в невеликій
каструльці на вершковому маслі. Додайте рис Арборіо ТМ "Жменька", коли він прогріється, влийте червоне вино і дайте йому випаритися.

4. Потім влийте бульйон так, щоб повністю покрити рис, і, періодично помішуючи, готуйте до стану аль денте. За 4 хвилини до закінчення варіння додайте пюре з ягід.

5. Зніміть з вогню, перемішайте з вершковим маслом і пармезаном. Подавайте до столу, виклавши зверху лисички і поливши різотто ягідним соусом, що залишився.

Смачного!

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти