Горох колотий 900 г

Горох колотый ТМ Жменька 900 гВ даний час горох - це одна з найпоширеніших у світі бобових культур. Горох вирощують більш ніж в 60 країнах світу. Серед бобових культур горох - найбільше джерело рослинних білків, які містять найважливіші для людського організму амінокислоти.

Горох колотий ТМ "Жменька" - це половинки зерен крупного гороху майже однакового розміру, частково звільнені від зовнішньої оболонки, від світло-жовтого до насичено-жовтого кольору з різними відтінками.

Корисними властивостями колотого гороху є те, що він добре засвоюється і містить мінеральні речовини Ca, P, Fe, Mg, Zn і вітаміни В1, В3, E, PP, які сприяють кращому обміну речовин, забезпечують нормальний процес регенерації тканин і відіграють важливу роль в діяльності центральної нервової системи, сприятливо діють на організм при атеросклерозі і судинних захворюваннях.

Переваги

ok_2020Тільки доброякісні ядра гороху
3-х етапна доочистка сировини гарантує чисті доброякісні ядра колотого гороху ТМ «Жменька» (відсутність зіпсованих, битих ядер)
ok_2020Рівномірне проварювання половинок гороху
Для виробництва гороху використовують спеціальний лущильний сорт, завдяки чому половинки гороху ТМ «Жменька» цілі і мають однаковий розмір, що гарантує рівномірне проварювання гороху
ok_2020Горох швидко разварюється
У колотому горосі горошинки розколоті навпіл і частково звільнені від зовнішньої оболонки, відповідно горох ТМ «Жменька» містить менше грубої клітковини і значно швидше розварюється
ok_2020Відсутність домішок і однаковий колір горошинок
Використання добірних сортів гороху забезпечує однорідний колір (від світло-жовтого до коричнево-жовтого кольору) половинок гороху і відсутність в горосі домішок (в т.ч. зеленого фуражного гороху)

maximum-benefitУ колотому горосі ТМ "Жменька" збережено максимум корисних речовин
Завдяки дбайливій технології виробництва в горосі колотому ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
  • 46% білка
  • 91% вітаміну E
  • 64% вітаміну В1
non-GMO-50-na-50Без ГМО
 Горох вирощений без використання генно-модифікованих організмів.

kontrolКонтроль якості на всіх етапах виробництва
Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва колотого гороху ТМ «Жменька»

iso-fishka fssc-fishkaБезпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000

 

Користь

В горосі ТМ «Жменька» збережений природній комплекс корисних речовин:

Поживна (харчова) цінність і калорійність  на 100 г гороху колотого:
Показник


На 100 г


% від GDA*


Калорійність 314 ккал 15,7 %
(Енергетична  цінність)
(1314 кДж)
15,7 %

Білки 23,0 г 46,0 %
Жири 1,6 г 2,3 %
Вуглеводы 50,8 г 18,8 %
Клітковина 1,1 г 4,4 %

Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в колотому горосі:
      Показник                       
на 100 г         
% від РДН **
В1 0,90 мг 64,3 %
В3 2,30 мг 38,3 %
Е 9,10 мг 91,0 %
РР
2,37 мг
13,2 %
Кальцій 89,0 мг 11,1 %
Магній 88,0 мг 29,3 %
Фосфор 226,0 мг 28,3 %
Залізо 7,0 мг 50,0 %
Цинк 2,4 мг 16,0 %

* GDA - орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.

Читайте статті про корисні властивості гороху:

needle Користь і шкода гороху
needle Дієта на горосі або гороховое перетворення

Що можна приготувати

Враховуючи неповторні властивості гороху, його можна використовувати для приготування як основних страв, так і в ролі гарніру до м'ясних, рибних страв, і як основу для фаршу або супу.
 

pea_soup
Суп-пюре з гороху
Легкий і ніжний гороховий суп-пюре з привабливим ароматом бекону

Як приготувати >>>

 

Як приготувати

Щоб приготувати горох колотий ТМ «Жменька» потрібно:

Soakзамочити горох колотий на одну годину в холодній воді

washпромити половинки горошинок і залити свіжою водою з розрахунку 1:2

boilварити на слабкому вогні під кришкою 40-45 хвилин

saltпосолити за 15 хвилин до кінця приготування гороху.

Читайте як правильно приготувати горох:

needle Як правильно готувати горох ?
needle Що потрібно, щоб горох разварився...
needle Скільки часу варити горох для супа ?

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти