Дикий рис - скарб великих озер

Дикий рис история великих озер

Луїзіану, Арканзас і Техас по праву можна назвати рисовими штатами. Адже саме в цих регіонах вирощують левову частку дикого злаку, що виробляється в Америці, але географія рисових плантацій сполучених штатів набагато ширша...

 

З усіх злаків, експортованих з США, найбільш цінним є дикий рис. Часто можна зустріти й іншу його назву - канадський рис. Враховуючи, що дикий рис вирощують як мінімум в трьох північних регіонах - Канаді, Каліфорнії і Міннесоті, - ми далі будемо називати цю культуру «дикий рис», упускаючи географічний фактор.

Ботаніки називають дикий рис псевдо- чи лжерисом. Справа в тому, що ця рослина хоч і є багаторічною травою (Зизанія Аквактіка), але її зерна за виглядом нагадують чорний тибетський рис. Це часто і призводить до плутанини, з якою легко впоратися, прочитавши напис на упаковці з рисовою сумішшю або з диким рисом. Дикий рис зазвичай змішують з пропареним, білим або нешліфованим (коричневим) рисом або басматі. Таку рисову суміш можна купити в будь-якому супермаркеті під ТМ "Жменька". Поживні якості "дикого" ​​продукту складно переоцінити.

Дикий рис – скарбниця складних вуглеводів, які при повільному розщепленні спрацьовують подібно зарядного пристрою, забезпечуючи організм енергією на тривалий час. Дикий рис легко засвоюється, він практично не містить жирів й холестерину. Білки дикого рису більш повноцінні, ніж білки інших злаків. Дикий рис набагато багатший клітковиною, адже в ньому оболонка від зерен не відшліфована. Завдяки цьому, в процесі приготування злак зберігає більшу кількість клітковини. Тому її використовують при лікуванні захворювань шлунково-кишкового тракту. Дикий рис - найкращі ліки при виснаженні, він необхідний для повноцінного харчування людей різного віку й особливо корисний для літніх людей.

блюда из дикого риса

Приготувати цей рис нескладно, важливо лише знати, що вариться він досить довго, не менше 45 хвилин. В сумішах дикий рис виглядає ще більш апетитно. Такий інгредієнт прикрасить вишуканий салат, урізноманітнить кольорову й смакову гаму першої страви, зробить гарнір більш витонченим, незалежно від його складності. Цією строкатою рисовою сумішшю можна так само фарширувати велику рибу, птицю і дичину.

Рисові мікси вдало поєднуються з коріандром, кардамоном, корицею, лавровим листом і навіть кокосовим молоком. Але це далеко не весь список всіх спецій та прянощів, завдяки яким можна підкреслити чи доповнити смакову гаму страв на основі цього злаку. Дикий рис в сумішах добре поєднуються з фруктами, сухофруктами, ягодами й горіхами. Зазвичай для фруктових салатів рис охолоджують. А в якості заправки до таких десертів можна використовувати не менш корисні інгредієнти - мед і лимонний сік.


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти