Приймаємо участь в уроках РИСування

Принимаем участие в уроках рисования ТМ Сортів рису безліч і лише деякі з них ми звикли бачити на своїх столах. Але ж окрім звичного плову або вишуканого різотто з рису можна приготувати масу інших цікавих і не менш смачних страв, головне - знати який рис для чого обрати ...


 Зернятко до зернятка

Приготувати ідеальне різотто або розсипчастий плов - щоб ви не вибрали, найголовнішим інгредієнтом в цих стравах буде неодмінно рис... Але оскільки сортів його існує безліч, будь-який з тих, що є у вас в запасі, не підійде... Так, традиційне італійське різотто прийнято готувати з певного сорту рису. Зерна рису Арборіо ТМ «Жменька» мають бархатисту структуру і надають кремоподібну основу готовоій страві. Саме це - обов'язкова умова для різотто.

А от щоб плов не нагадував за консистенцією кашу, найкраще готувати його з рису, зерна якого після приготування залишаться цілими і розсипчастими. У цьому випадку ідеально підійде довгозернистий сорт рису Відбірний від ТМ «Жменька», що пройшов додаткові сортування та відбір.

Сорта риса ТМ ЖменькаНЕШЛІФОВАНИЙ. Нешліфований рис очищений тільки від зовнішнього лушпиння. Він набагато корисніший звичайного рису, але готується довше і потребує більшої кількості води.

БАСМАТІ. Рис Супер Басматі з ідеальним ароматом найчастіше використовується в стравах східної кухні (особливо індійської). Перед приготуванням його слід обов'язково промити.

ЖАСМІН. Його ще називають «тайський ароматний рис». Схожий на Басматі, але з більш ніжним і ароматним смаком. Відмінно поєднується з каррі і східними стравами.

ЧЕРВОНИЙ. Рис вирощується в Південній Франції і має сильний горіховий аромат. Ідеально підходить для приготування гарнірів або як інгредієнт для салатів.

ПРОПАРЕНИЙ. Який пройшов попередню обробку паром, цей рис має жовтуватий колір і завжди залишається розсипчастим, навіть після повторного розігріву страви.

ДИКИЙ. Потребує більш тривалої теплової обробки. Дикий рис продається як окремо, так і в суміші з пропареним або нешліфованим рисом. Підходить для гарнірів і салатів.

Кулінарної творчості при створенні страв з РИСу! 


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти