Чим корисна зелена гречка?

Чем полезна зеленая гречкаГречана крупа буває двох видів - ядриця і проділ. І ту, й іншу виробляють з гречаного зерна за допомогою відділення плодових оболонок. Як правило, їх випускають з пропареної і просушеної гречихи. Від непропаренної така крупа відрізняється в кращу строну. У неї гарний відтінок, приємний аромат, який яскраво проявляється вже в готовій каші, а крім того, пропарена крупа набагато швидше вариться.

Ядриця - це ціле ядро ​​гречки, а проділ - ядро, розколоте на частини. Тому, якщо ви хочете, щоб ваша каша вийшла розсипчастою, краще взяти ядрицю.

У XX столітті гречку стали називати «царицею круп» за її рекордний вміст вітамінів, мікроелементів, повноцінних білків, необхідних для здоров'я людини. Мова йде, звичайно ж, про сиру або зелену гречку, яка очищається за спеціальною технологією.

Несмажена гречана крупа ТМ «Жменька» - це добірні зерна, отримані шляхом м'якого очищення без застосування теплової обробки зерна. Відсутність впливу високих температур дозволяє зберегти в несмаженій гречаній крупі ТМ «Жменька» рекордну кількість вітамінів, мікро-і макроелементів, повноцінних білків, необхідних для здоров'я людини.

В 100 г несмаженої гречаної крупи ТМ «Жменька» міститься денна норма вітамінів групи В і вітаміну Е.

Несмажена гречана крупа ТМ «Жменька» - одна з небагатьох круп, що підходить як для звичайного, так і для дієтичного харчування.

У той час як пропарена або обсмажена гречка втрачає все те, чим так багата, і наш організм змушений витрачати свої власні сили на вироблення вітамінів, мікро-і макроелементів з цього «убитого» високою температурою матеріалу. Адже при температурі вище 40 градусів за Цельсієм починають знищуватися всі вітаміни і мінерали, які містяться в живому, свіжому продукті.

Поживна і корисна, гречка доступна цілий рік і може подаватися як альтернатива рису.

Вчені помітили, що у людей, які притримуються гречаної дієти, знижується ризик розвитку високого рівня холестерину і високого кров'яного тиску.

Гречка насищена флаваноїдами, які захищають організм від хвороб, розширюючи дію вітаміну С, та діють як антиоксиданти. У ній також багато заліза, якого так не вистачає людям зі зниженим гемоглобіном.

гречневая крупа buckwheatГречана каша сприятливо впливає на кровотворення, в ній багато мікро-та макроелементів і вітамінів. Живильні речовини, які міститися в гречці, регулюють рівень цукру в крові. Також гречка цінується за її здатність добре втамовувати голод.

_____________________
Під час шестирічного дослідження, в якому брало участь 36,000 жінок, вчені з'ясували, що у жінок, які вживали гречку 3 рази на тиждень ризик захворювання на діабет на 21% менше, ніж у тих, які її вживають 1 раз на тиждень. Також вживання гречки запобігає появі жовчних каменів.

Гречка Ядриця підходить не тільки для каш, але і для крупеників, а також для запечених качок, гусей та поросят, фаршированих гречкою.

Рецепти приготування страв з гречаної каші:

Котлети з гречки з грибами
Grechka
Дієтичні гречані котлетки привнесуть різноманітність і користь у ваш звичний раціон

Як приготувати >>>





Салат з гречкою
салат с гречкой
На зміну традиційному способу варіння гречки прийшло приготування гречаної крупи в зручних пакетиках для варки. Оцінити простоту приготування ви зможете озброївшись рецептом салату з гречкою, овочами і сиром.

Як приготувати >>>

 

 

Читайте також:



Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти