Користь хлібців або чим корисні рисові хлібці?

Польза хлебцов или чем полезны рисовые хлебцыНа сьогоднішній день асортимент хлібців надзвичайно різноманітний: тверді і тануть в роті, нейтральні за смаком і пікантно гострі, солоні і солодкі, приготовані на дріжджах і без них... Було б помилкою вважати цей продукт простою заміною звичайним батонам й буханкам. З'явившись досить давно у вигляді простих прісних коржів, сьогодні хлібці переживають свій справжній ренесанс...

Хлібці надзвичайно різноманітні. Один з видів хлібців, які можна купити в магазині, - випечені. Це плоскі сухарики прямокутної, квадратної та фігурної форми. Технологія приготування такого продукту аналогічна технології приготування звичайного хліба. До їх складу входить борошно, вода, дріжджі (або без них), спеції і сухе молоко. Тісто замішується, розподіляється на порції і випікається в печах.

Їх можуть виробляти з борошна будь-якої зернової культури (пшениця, жито, ячмінь, рис, гречка, кукурудза і т.д.). Залежно від виду сировини, з якої їх готують, хлібці бувають: житні, пшеничні, рисові, пшенично-житні, гречані, мультизлакові - із суміші борошна різних злаків.

Часто виробниками до складу хлібців вводяться різні добавки. В залежності від виду добавок хлібці можуть бути не тільки дієтичними, а й лікувальними. Тому хлібці, які мають лікувальний і профілактичний ефект, повинні вживатися обмежено.

Другий вид хлібців - це екструзійні, або вироблені «методом вибуху». Вони схожі на брикети круглої форми, які складаються із злиплих набряклих зерен. При їх виробництві виробник за технологією не може додати до складу нічого шкідливого для здоров'я і фігури: дріжджі, жир, цукор, крохмаль, консерванти з барвниками. До їх складу входять тільки натуральні інгредієнти: крупи або зерна. В основному це гречка, рис, пшениця, перловка і інші.

Benefits-breads-or-rice-cakes-than-helpful-2Наведемо приклад виробництва таких хлібців на основі рисових хлібців ТМ «Жменька». Ці хлібці виготовлені тільки з нешліфованого рису з додаванням цільних пшеничних або/та ячмінних зерен.

Зерна нешліфованого рису очищують, зерна замочують у воді на кілька годин. При взаємодії з водою оболонка зерна пом'якшується і набухає. Потім їх засипають в екструдер і йде вплив не довше 1,7 с. при високій температурі і тиску. Вода під оболонкою моментально перетворюється на пару. У зерні створюється підвищений тиск, і воно вивертається назовні. У підсумку виходить якась подоба попкорну. Однак зерна знаходяться в малому обмеженому просторі, тому їм нікуди рости, і вони злипаються в щільний брикет. Деякі корисні елементи і речовини при такому способі виробництва пропадають, проте більшість з них зберігаються в натуральному вигляді.

Слід зазначити відсутність в таких хлібцях яких-небудь добавок, тому саме такі хлібці представляють найбільшу цінність для вашого організму, вашої фігури і здоров'я. Адже рисові хлібці ТМ «Жменька» без солі, дріжджів, цукру, продуктів бродіння, без консервантів, барвників і антиокислювачів, без жиру і крохмалю.

Рисові хлібці ТМ «Жменька» містять цілу палітру вітамінів і мінеральних речовин: вітаміни групи В, магній, фосфор, цинк, залізо, а також клітковину цільних злаків.

Завдяки цьому клітковина, що знаходиться у складі рисових хлібців ТМ «Жменька» сповільнює засвоєння жирів, виводить шлаки, токсини, сприяє налагодженню обміну речовин, збереженню оптимальної ваги і швидшому і тривалому насиченню.

Вітаміни посилюють метаболізм вуглеводів і жирів, забезпечують здоров'я нігтів, шкіри, волосся, а мікро-та макроелементи - підтримують здоровий стан серцево-судинної системи, забезпечують оптимальний кислотно-лужний баланс в організмі, посилюють роботу імунітету. 

Тому, рисові хлібці ТМ «Жменька» можна сміливо вважати корисною альтернативою звичайному хлібу.


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти