Перловка - в чому користь каші Піфагора

Barley-what-is-the-use-of-Pythagoras-cerealПерловку дуже люблять манірні англійці, а сама назва цієї крупи походить від англійського слова «перлина», так як крупинки її дуже схожі на ці дорогоцінні камінчики. Таке порівняння перлової крупи виправдано - перлова каша, дійсно, безцінна за своїми смаковими та якісними показниками.

Якщо розібратися, то перловка - це оброблені зерна ячменю. Чим менше ячмінь піддається обробці, тим більше в перловці залишається цінної для нашого травлення клітковини, а, отже, і робота шлунково-кишкового тракту буде правильною. У чому полягає користь перловки?

Перш за все, перлова каша - джерело рослинного білка, який так необхідний клітинам людського організму для росту. На 100 грамів крупи припадає аж 10 грамів білка, це воістину високий показник. До слова сказати, перловка корисна для нас ще й тому, що регулярне її вживання позитивно позначається на роботі нервової системи і мозкових процесів, кажуть, що сам Піфагор дуже любив перлову кашу.

Також в перловці міститься велика кількість складних вуглеводів, а це означає, що вона корисна тим людям, які витрачають багато енергії.

Ну і, звичайно, в перловці міститься лізин - спеціальна амінокислота, яка дуже потрібна нашому організму для нормального функціонування. Лізин не синтезується організмом, тому отримувати його нам потрібно ззовні. Чим корисний лізин? Це пружність і молодість нашої шкіри, це еластичність кровоносних судин, а так само це унікальний засіб для швидкого загоєння ран і регенерації клітин. Якщо порівняти перловку з іншими злаковими, то виявиться, що більша кількість лізину знаходиться тільки в житі.

perlova-250Загалом, перлова каша корисна. Але вибирати її (вірніше крупу) слід дуже уважно.

Так як перловка цінується за грубі волокна (цінну клітковину), то слід звертати увагу на зовнішній вигляд зерен:

1) зерна перлової крупи не повинні бути «обдертими».

2) крім того, зерна перловки повинні бути сухими і вільно пересипається.

Зберігати перлову крупу потрібно при кімнатній температурі, в сухому темному місці, в керамічних або скляних банках. Справа в тому, що світло сприяє окисленню жирів, що містяться в крупі, а волога псує якості крупи.

І все-таки перлова крупа має високий глікемічний індекс, тому, щоб хоч трохи знизити його, готують перлову кашу на воді, а перед цим її бажано замочити у воді на кілька годин. Після цього, крупу заливають водою з розрахунку 1 частина зерен - 3 частини води. Наприкінці варіння можна додати трохи олії і ягід.

Крупа Перлова ТМ "Жменька" >>>


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти