Як приготувати дієтичний плов?

Как приготовить диетический плов

Приготування плову - це ціла наука, секрети якої передавалися з покоління в покоління, складалася століттями.

При уявній примітивності, плов - страва не така вже й проста: вона поєднує в собі всі види обробки продуктів - і смаження, і припускання, і варіння, і гасіння...


 

Процес приготування узбецького і азербайджанського плову

Умовно виділяють два типу плову: узбецький і азербайджанський відкидний.
Узбецький плов передбачає, що всі компоненти закладаються по черзі і доводяться до готовності разом. Виходить жирно, наваристий і дуже калорійний, особливо якщо мова йде про класичний рецепт.
Азербайджанський спосіб приготування плову передбачає «роздільне» приготування: спочатку м'ясо, потім рис. В кінці обидві частини з'єднують в одне ціле. Такий плов може виявитися куди корисніший, оскільки не насичується так багато жиром, як узбецький.

Набір спецій, сухофрукти або овочі в складі плову - це вже справа смаку, адже, згідно турецькій приказці, «існує стільки видів плову, скільки міст в мусульманському світі».

Рис для плову

Секрет вдалого плову - правильний рис. При варінні він повинен вбирати багато води, а в готовому вигляді бути розсипчастим і увібрати в себе аромат і смак всіх компонентів страви. Такими цінними якостями володіє рис Пропарений Gold ТМ «Жменька». Він набагато корисніший звичайного шліфованого рису, адже пройшов особливу обробку парою, при якій 80% вітамінів і мінеральних речовин з висівкової оболонки перейшло у зерно!

Зберігає він і здоров'я, і бюджет: з цього продукту виходить удвічі більше гарніру, ніж з інших сортів рису. І що дуже важливо, він завжди залишається розсипчастим і цілим, не втрачаючи цих властивостей навіть після повторного розігріву. Причому такий рис можна зберігати не тільки в холодильнику, але навіть в морозильнику - на його якості це ніяк не відбивається. Дивує бурштиновий відтінок вмісту упаковки? Після приготування пропарений рис стає білосніжним і за зовнішнім виглядом нічим не відрізняється від білого шліфованого побратима.

Легендарна азійська страва - плов, приготований з рису Пропарений Gold ТМ «Жменька», принесе і користь, і задоволення!

Як зробити плов дієтичним?

рис для плова

► нежирне м'ясо: телятина, індичка, кролик або куряче філе теж можуть бути «наповнювачем» плову, і при цьому містять набагато менше жиру, ніж свинина або баранина.
► рослинна олія: в традиційному рецепті плову в хід йде курдючний жир. Якщо використовувати не більше 2-3 ст. л. рослинної олії, калорійність страви зменшиться на дві третини.
► більше овочів: при приготуванні плову до рису можна додати не тільки цибулю та моркву, але і зелений горошок, кукурудзу, спаржеву квасолю, а в кінці - зелень. Звичайно, краще використовувати більш дієтичні заморожені заготівлі, а не консервовані.
► використання спецій: для плову традиційними є наступні спеції: куркума, зіра, гострий перець і сушений барбарис - класичні приправи для плову, їх не варто ігнорувати. Кожна з них робить страву смачнішою і сприяє кращому травленню і більш ефективному розщепленню жирів.

 

Читайте також:


Рекомендуємо приготувати:

диетический плов
Дієтичний плов
Справжніх король східних страв - золотистий і ароматний Плов! Протягом століть кожен народ вносив свої зміни в його приготування. Ми ж пропонуємо вам не тільки смачний, але і корисний дієтичний рецепт плову.

Як приготувати >>>

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти