Який вибрати рис для різотто?

Какой выбрать рис для приготовления ризотто?Назва страви різотто з італійської перекладається як "рисік". Секрет її популярності в нескінченній безлічі варіантів приготування. Незмінним і непорушним залишається лише головне правило: рис в різотто повинен бути м'яким ззовні і твердим всередині, а цього можна досягти, використовуючи правильний сорт - Арборіо...

 

Ті, кому довелося побувати в Італії і спробувати там справжнє італійське різотто, неодмінно захочуть пригостити цією стравою своїх близьких. Ми розкриємо вам секрети приготування справжнього різотто по-італійськи.

Рис для різотто

Для приготування різотто дуже важливо вибрати правильний сорт рису. Найкраще підходить італійський сорт рису: при варінні він виділяє достатню кількість крохмалю, і рисова маса виходить потрібної консистенції - м'якою, розваристою і клейкою. При цьому усередині зерно залишається твердим.
В Італії кращими сортами рису вважаються Арборіо, Віалоне і Карнаролі. Їх вирощують в долині річки По.
Доступним для українців рисом є рис Арборіо. Кращі його представники представлені на полицях вітчизняних магазинів під ТМ «Жменька».

Порада з приготування рису Арборіо

Перед варінням рис Арборіо не миють, щоб не вимивати з нього крохмаль. Та інша важлива умова: м'ясний або овочевий бульйон, який порціями додають в рис при варінні, повинен бути гарячим. Якщо бульйон буде охолодженим, різотто втратить свою ніжну консистенцію. Варять різотто 20 хв на повільному вогні, безперервно помішуючи.

Простий рецепт приготування різотто

Пассируем лук при приготвлении ризотто

1. В 1 стол. ложці вершкового масла спасерувати цибулю. Щоб було більше соку, додайте щіпку солі.

рис Арборио в процессе приготвления

2. Додати 300 г рису Арборіо ТМ «Жменька» і, помішуючи, гасити його 3 хв. Влити 150 мл вина і дати йому википіти.

Добавляем бульон к рису Арборио

3. Поступово додати 1 л гарячого бульйону по мірі того, як рис буде його вбирати. Постійно помішувати.

Ризотто с шафраном

4. Пакетик шафранових тичинок розвести гарячим бульйоном і змішати з готовим (через 20 хвилин) рисом.

Белое вино к ризотто

5. На завершення змішати готовий рис Арборіо з 40 г тертого сиру і 1 стол. ложкою вершкового масла. Готове різотто можна відразу ж подавати до столу.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти