Зелена гречка для пророщування або як проростити гречану крупу?

Зеленая гречка для проращивания или как прорастить гречневую крупуВсім давно відомо, що пророщене зерно - це не тільки основа харчування вегетаріанців, людей, які віддають перевагу сироїдінню, але і основа здорового способу життя. Також пророщені зерна - це справжній порятунок для організму навесні, коли так потрібні вітаміни й мінеральні речовини! Крім того, крихітний паросток пророщеного зерна - це зосередження життєвої енергії і сили. Але зерно зерну різниця.


Яке зерно можна і потрібно пророщувати?

Для пророщування підходять пшениця, ячмінь, бобові культури, а також зелена або несмажена гречана крупа. За своїми корисними властивостями зелена гречка займає положення лідера в списку круп, оскільки містить в 100 г 67% від необхідної денної норми споживання тіаміну, 82% вітаміну Е, 25% білка, 80% магнію, 57% цинку і багатьох інших потрібних для здоров'я людини корисних речовин. Гречка для пророщування підходить тільки та, яка не пройшла термічну обробку шляхом прожарювання або пропарювання.

Зелена гречка, на відміну від пропареної або просмаженої, зберігається в живому стані, оскільки не проходить температурної обробки, тому тільки вона підходить для пророщування.

гречка для проращиванияЯку гречку пророщувати?

Вживаючи пророщену зелену гречку в сирому вигляді, ви разом зі збереженими вітамінами, мінералами та іншими корисними речовинами можете поставити свій організм під удар, якщо зерна були оброблені хімікатами.
Тому, для запобігання подібної ситуації для пророщування потрібно вибирати:
1) Крупи органічного походження, зокрема органічну гречку
2) Крупу останнього врожаю і гарної якості
 

Органічна гречана крупа вирощена в екологічно сприятливих зонах, не оброблялася агрохімікатами і, відповідно, в ній відсутні їхні залишки. Для підтвердження достовірності органічної гречки потрібно шукати на упаковці наявність спеціальних знаків>>>Знаки, які підтверджують органічну сертифікацію <<<


Для отримання смачного пророщеного зерна гречаної крупи потрібно слідувати наступним правилам по пророщуванні гречаної крупи:

пророщенные зерна гречки

1) Для пророщування зерна краще використовувати фарфоровий, скляний, глиняний або емальований посуд. Але за великим рахунком зерно можна проростити в будь-якій ємності

2) Перед пророщуванням зерна гречки потрібно гарненько промити великою кількістю холодної води

3) Залити водою промиті зерна гречки і подивитися - ті, які спливуть - потрібно викинути, вони не проростуть

4) Гречку засипати в ємність шаром не більше 2 см для забезпечення рівномірного проростання

5) Залити водою у співвідношенні 1:4, так щоб вона покривала зерна гречки на 1-2 см. Якість води дуже сильно впливає на швидкість проростання і сам смак проростків. Краще всього використовувати джерельну воду

6) Залиште залиті зерна гречки на 6-8 годин. За цей час зернятка вберуть достатню кількість вологи, а кисню, який міститься у воді, вистачить, щоб зерна не задихнулися

Порада!
Щоб пророщувати зерна, краще їх поставити в шафу або накрити. Щоб насіння швидше проросло, бажано його поставити в тепле місце. При пророщуванні гречки слід підтримувати зерна в такому стані, щоб вони були не занадто сухими і не занадто мокрими. Якщо вони будуть занадто сухими, зародок у них загине, а якщо занадто вологими, з'явиться цвіль. Не пророщуйте зерна занадто довго, так як проростки тоді будуть жорсткими і гіркими на смак.

7) По закінченню 6-8 годин злийте воду, ще раз промийте вже активізовані і повні життя зернятка. Помістіть їх назад в ємність для пророщення, але вже без води. Візьміть тканину натурального походження, щедро її змочіть і покладіть в ємність поверх зерен. У таких умовах зерна гречки зможуть дихати, а тканина не дасть їм пересохнути

8) Через максимум 10 годин у вас будуть свіжі, корисні і найголовніше СМАЧНІ ПРОРОСТКИ гречки!

9) Пророщені зерна потрібно добре промити під струменем води для видалення запаху.

В їжу краще всього використовувати гречку та інші зерна, в яких трохи проклюнулися паростки і навіть просто набряклі (проростання зерен відбувається не одночасно і ті, які ще не проклюнулися, але вже налилися соками, є повноцінним продуктом). Адже всі знають про токсичність проростків у фазі зеленого кольору!

До пророщеної гречки можна додавати будь-які приправи, горіхи і добавки, можна додавати їх в салати.

! Важливо
Варто відзначити, що сильно очищаюча властивість зеленої гречки може привести до дискомфорту у кишечнику, тому тим, хто вирішив вживати проростки зеленої гречки, необхідно проконсультуватися з лікарем перед початком очищення і не змінювати різко свій раціон харчування!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти