Крупа гречана Ядриця 1000 г

крупа гречневая
Гречана крупа визнана лікарями і кухарями кращою крупою, тому поєднує в собі якості дієтичного продукту і відмінної основи для приготування різноманітних страв. Ця крупа є білковим продуктом з підвищеним вмістом незамінних амінокислот, які не синтезуються в організмі людини.
Крім того, гречана каша дуже поживна і складається зі складних вуглеводів, які довше розщеплюються в організмі і довше засвоюються, відповідно, даючи насичення на тривалий час.

З гречихи виробляється: ядриця (незбиране зерно), проділ (зерно з порушеною структурою), смоленська крупа (сильно подрібнені зерна) і гречана мука.

ТМ "Жменька" представляє крупу гречану Ядриця, яка виробляється шляхом пропарювання попередньо очищеної гречихи, при температурі не вище 40 С.
 

Переваги

ok_2020Спеціальні сорти гречихи: тільки доброякісні зерна
Для виробництва гречаної крупи ТМ "Жменька" використовуються спеціальні сорти гречихи, вирощені в Україні. Тому ця гречка має максимально великі і цілі зерна.
ok_2020Швидке приготування розсипчастої та ароматної каші
Бережний процес пропарювання гречаної крупи (при температурі до 40 С) ТМ "Жменька" дозволяє прискорити процес її приготування, тому гречка стає швидкорозварюваною, а також забезпечити розсипчастість і природний аромат гречаної каші
  ok_2020 Відсутність домішок
3-х етапна доочистка гречаної крупи гарантує чисту гречку ТМ «Жменька» (відсутність зіпсованих, битих зерен, без чорних недозрівших зерен)
maximum-benefitУ гречаній крупі ТМ "Жменька" збережено максимум корисних речовин
Бережна технологія виробництва гречаної крупи дозволяє зберегти всю користь гречки, тобто максимум корисних речовин:
  • 67% магнію
  • 48% заліза
  • 31% вітаміну В1
non-GMO-50-na-50Без ГМО
Гречиха для виробництва гречаної крупи ТМ "Жменька" вирощена без використання генно-модифікованих організмів.
kontrolКонтроль якості на всіх етапах виробництва
Власне виробництво забезпечує контроль якості на кожному етапі виробництва гречаної крупи ТМ «Жменька»

iso-fishka fssc-fishkaБезпеку крупи гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000

Користь

В гречці ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин. Нижче склад гречки:

Поживна (харчова) цінність і калорійність  на 100 г гречаної крупи: 
Показник


На 100 г


% від GDA*


Калорійність 335 ккал 16,8 %
(Енергетична цінність)
(1402 кДж)
16,8 %

Білки 12,6 г 25,2 %
Жири 3,3 г 4,7 %
Вуглеводи 62,1 г 23,0 %
Клітковина 1,1 г 4,4 %

Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в гречаній крупі:
Показник


на 100 г


% від
РДН **

В1 0,43 мг 30,7 %
В6 0,40 мг 20,0 %
Е 6,65 мг 66,5 %
РР
4,19 мг
23,3 %
Кальцій 20,0 мг 2,5 %
Магній 200,0 мг 66,7 %
Фосфор 298,0 мг 37,3 %
Залізо 6,7 мг 47,9 %
Цинк 2,1 мг 14,0 %

* GDA - орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.

Що можна приготувати

Гречана крупа популярна в кожній родині, тому варити гречку дуже просто, а страви з гречки дуже корисні:

 
Grechka Котлети з гречки з грибами
Дієтичні  гречані котлетки привнесуть різноманітність і користь у ваш звичний раціон

Як приготувати >>>

 

 

суп с гречкойСуп з гречкою
Гречаний суп виходить легким, ароматним і корисним. А в холодну пору він зможе наситити вас вітамінами і чудовим настроєм!

Як приготувати >>>



постная кашаПісна каша
В період посту найчастіше їдять овочі і фрукти, готують різноманітні пісні каші і легкі супи на овочевому бульйоні. Урізноманітнить Ваш пісний стіл корисна, смачна і розсипчата  гречана каша з грибами.

Як приготувати >>>

Як приготувати

Пам'ятайте, що для того, щоб гречка зберегла усі свої корисні властивості, її потрібно правильно готувати. Перед тим як варити гречку, не варто замочувати крупу у воді, як це роблять деякі господині. Після такої маніпуляції каша дійсно вийде більш ніжною, але при цьому з гречки вимивається більша частина корисних речовин. Не варто також наливати в каструлю з гречкою занадто багато води. Оптимальна пропорція: 1:2.

Щоб приготувати гречку ТМ «Жменька» потрібно:

Soakодну міру гречаної крупи промити водою

washдодати дві міри води

saltпосолити за смаком

boilварити на слабкому вогні 15-20 хвилин до википання води

Читайте також:

needle Як правильно і скільки варити гречку?

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти