Секрети правильного приготування макаронів

makaronЗдається, що немає нічого простіше, ніж зварити макарони ... Однак і тут є свої правила. І якщо їх порушити, то можна отримати злиплу масу навіть з тих видів макаронів, які зовсім не злипаються ...

 



Перший секрет для приготування ідеальних макаронів - це каструля. Існує закон 1:10:100, який означає, що на 100 грам сухих макаронів необхідно брати 10 грам солі і 1 літр води. Навіть якщо Ви хочете відварити всього нічого макаронів, все одно краще взяти каструлю побільше і бажано з товстими стінками, щоб борошняні вироби рівномірно проварювалися.

Другий секрет - це додавання солі. Як було написано вище, на кожні 100 грам макаронів потрібно брати по 10 грам солі, причому додавати її необхідно, як тільки закипить вода. Додавання солі в ще холодну воду сповільнить її закипання, а додавання вже перед закінченням приготування призведе до нерівномірного вбирання солі в макаронні вироби.

makaron1Засипання сухих макаронів в киплячу (не в холодну!) і підсолену воду - третій секрет. Якщо засипати макарони в холодну воду, вони можуть втратити свою форму і розваритися. Тому для отримання ідеального гарніру спочатку воду кип'ятять, додають сіль, потім засипають макарони. Як тільки Ви додасте макарони у воду, помішайте їх і накрийте кришкою. Дочекайтеся повторного закипання води і ...

Зменшіть вогонь до мінімуму і зніміть кришку. Це четвертий секрет. Все подальше варіння макаронів повинне відбуватися без кришки, адже навіть частково накрита кришкою каструля може сприяти переварюванню виробів. Помішувати їх варто не надто часто, щоб вони не втратили свою форму.

П'ятий секрет - це час приготування. Досвідчені гуру кулінарії радять не доварювати макарони на 1-2 хвилини, вимикати вогонь і давати їм настоятися у воді ще кілька хвилин залежно від кількості: маленьку порцію слід настояти всього 2-3 хвилини, велику - до 10 хвилин, але не більше! За цей час якраз можна підготувати друшляк

І останній секрет - промивання макаронів. Сучасні макарони зазвичай не потребують промивання. Однак, якщо Ви звикли промивати макарони після приготування, то для початку потрібно обдати друшляк парою, щоб він нагрівся, і потім промивати макарони в гарячій воді. Якщо використовувати холодний друшляк і холодну воду, макарони можуть прилипнути до його стінок і швидко охолонуть, що призведе до необхідності їх розігрівання перед подачею до столу.

Тепер макарони готові, їх можна подавати до столу! При бажанні відразу після промивання в макарони можна додати трохи вершкового масла, але це не обов'язково. Найчастіше масло в макарони додають для того, щоб вони не злиплися, однак при дотриманні всіх попередніх пунктів приготування Ваші макарони не злипнуться, тому додати в нихмасло можна за бажанням для додання гарніру більш ніжного аромату.

makaron2І пам'ятайте, що секрети приготування різноманітних страв (в даному випадку макаронів) - це лише наполовину гарантований апетитний і смачний гарнір. Другі 50% гарантії ідеальної страви віддані тим продуктам, з яких Ви її готуєте. Адже навіть якщо строго дотриматися всіх 6 секретів приготування ідеальних макаронів, Ви можете все одно розчаруватися в результаті. І причина цьому - неправильно вибрані макарони.

На полицях магазинів присутня безліч різноманітних макаронних виробів. І якщо Ви хочете приготувати 100% розсипчастий гарнір, то необхідно вибирати ті макарони, що не злипаються.

Одним з прикладів таких макаронних виробів є цілозерні макарони ТМ «Жменька» - виготовлені з жорнового цілозерного борошна, вони зберігають у собі всю користь цільного злаку пшениці, містять менше крохмалю і більше клітковини, завдяки чому цілозерні макарони не розварюються і не злипаються.

Вибирайте правильні і корисні продукти харчування, і готуйте їх правильно!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти