Рецепт кулішу

kulishКуліш - це страва української національної кухні, яка традиційно готується з пшона. Варіацій на тему кулішу існує багато, проте класичний рецепт готується саме так...

 

 


Інгредієнти:
Картопля - 4 шт.
Сало - 300 г
Цибулина - 1 шт.
Сіль - за смаком
Зелень - для прикраси
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Крупу Пшоно ТМ "Жменька" промиваємо в теплій воді, потім ошпарюємо окропом (завдяки цьому пшоно буде мати більш ніжний смак). Потім заливаємо його холодною водою і ставимо каструлю на вогонь.

2. Поки готується пшоно, картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими кубиками. Як тільки закипить вода, в якій вариться пшоно, додаємо в неї сіль і відправляємо туди картоплю. Після повторного закипання зменшуємо вогонь і залишаємо варитися хвилин на 15-20.

3. Тим часом сало нарізаємо дрібною соломкою і відправляємо його в розігріту сковороду без масла. Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо. Як тільки сало розтопиться, додаємо до нього цибулю, перемішуємо і смажимо до утворення рум'яної скоринки.

4. Сало з цибулею відправляємо в киплячий бульйон, гарненько все перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Порада! Рум'яне сало можна і не проварювати з пшоном. Його можна просто викласти гіркою на вже готову суміш з пшона і картоплі

5. Перед подачею до столу тарілки з кулішем прикрашаємо зеленню.

Смачного!


Відео рецепти

Акції

Корисні каші за зниженими цінами!
Період проведення: з 28.08.2014 по 24.09.2014. Акційний продукт: крупа гречана "Жменька" 1 кг, рис довгозернистий ТМ "Жменька"  4*100 г. Місце ...

Новинки

Рецепти