Перші страви

Суп з гречкою

суп с гречкойГречаний суп виходить легким, ароматним і корисним. А в холодну пору року він зможе наситити вас вітамінами і відмінним настроєм!

Час приготування - 50 хвилин (плюс час варки бульйону 2 год.)


 

Інгредієнти:
Яловича грудинка - 600 г (Можна замінити грибами)
Гречана крупа ТМ "Жменька" - 1,5 склянки.
Картоплина велика  - 1 шт
Корінь середньої селери - 1/2 шт
Велика морквина - 1 шт
Великі цибулини - 2 шт
Соняшникова олія - 2 ст. л.
Лавровий лист - 1
Суміші перців горошком - 1 ч. л.
Сіль, свіжомелений чорний перець - 1 ч. л.
Часник - 2-3 зубчики
Будь-яка зелень за смаком для подачі
Grechka_Left-250 
learn_more_ukr

Спосіб приготування:

1. Грудинку наріжте великими шматками, залийте 2 л холодної води, залиште на 30 хвилин. Потім поставте каструлю з грудинкою на середній вогонь, доведіть до кипіння, зніміть піну, покладіть лавровий лист і перці горошком, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, не даючи бульйону бурхливо кипіти, 1,5 години (лавровий лист можна вийняти через 10 хвилин). М'ясо повинно стати зовсім м'яким.

2. Готову грудинку вийміть з бульйону, наріжте невеликими шматочками, бульйон процідіть в чисту каструлю.

3. Корінь селери, цибулю, картоплю і моркву наріжте невеликими кубиками. У сковороді розігрійте олію, покладіть цибулю і моркву, готуйте на середньому вогні, помішуючи, 10 хвилин.

4. Додайте селеру, готуйте ще 5 хвилин. На сухій сковорідці на середньому вогні обсмажте гречку ТМ "Жменька", потряхуючи, 2-3 хвилини.

5. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть гречку та картоплю, ще раз доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 10 хвилин.

6. Додайте шматочки м'яса, смажені цибулю, моркву і селеру, варіть ще 5-7 хвилин. Часник подрібніть. Зелень дрібно порубайте. За 1 хвилину до готовності покладіть часник і зелень в суп.

7. Готовий суп зніміть з вогню, дайте постояти під кришкою 5 хвилин і подавайте гарячим.


Смачного!
За матеріалами Livejournal.com   Автор - La Perla

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти