Перші страви

Харчо по-мегрельськи

суп харчоХарчо — м'ясний супMaster_klass__ukr, зазвичай з яловичини. Це найвідоміший суп грузинської кухні. Харчо - безпрограшний варіант супу до обіду. Він в міру гострий, добре зігріває в холодну погоду, піднімає апетит, і підготовлює вас до чудового м'яса, яке подається після супу.

 

Інгредієнти:
Теляча грудинка - 250 грамів.
Морквина - 1 шт.
Цибуля (фіолетова) - 1 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Волоські горіхи - 2 ст.л.
Помідори - 2 шт.
Рис пропарений ТМ "Жменька" - 0,5 склянки
Ткемалі - 2 ст.л.
Зелень (кінза, кріп, петрушка) - по 2-3 гілочки
Спеції (кінза, кріп, петрушка)
Рис пропаренный 1000 г
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Краще м'ясо для мегрельського харчо - жирна теляча грудинка. Та частина, яка ще не реберні кістки, а ще хрящові. М'ясо ретельно очищаємо від плівок, сухожиль і нарізаємо невеликими шматками.

2. Варимо наваристий бульйон з м'яса - без спецій і солі. Просто варимо шматки грудинки в 1л води на самому слабкому вогні протягом 1 години. Кількість рідини непринципово, потім можна додати води, але все ж краще воду більше не додавати.

3. Поки вариться бульйон, очистити цибулю, часник, моркву. Цибулю нарізати соломкою уздовж цибулини. При варінні цибуля, нарізана вздовж, не розпливається в рідині, а залишається цілою.

суп харчо4. Морквину нарізаємо четвертинками, товщиною 3-4 мм. Часник, горіхи і трохи солі розтираємо в ступці або подрібнюємо у блендері. Помідори обшпарюємо, знімаємо шкірку і видаляємо насіння. Але помідори можна замінити 1-2 ст.л. томатної пасти.

 

 

 

ингредиенты для супа харчо5. З гілочок зелені обриваємо всі листочки і дрібно їх нарізаємо. Ткемалі - соус, або приварена алича. Можна замінити на тклапі, кислий лаваш з ткемалі, або кизилу, попередньо розмочивши його.


 

 


лук морсковь для супа харчо6. У готовий бульйон кидаємо морквину, нарізану цибулю і дрібно нарізану м'якоть помідорів. Варимо на слабкому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи.

 

 

 

 

рис пропаренный для супа харчо7. Потім солимо, додаємо хмелі-сунелі, за смаком додаємо мелену гостру паприку. Додаємо промитий пропарений рис ТМ "Жменька". Варимо на слабкому вогні 15 хвилин.

8. Заправляємо харчо горіхово-часниковою заправкою, перемішуємо і варимо до повної готовності рису - 5 хвилин або більше. Потім додаємо в харчо дрібно нарізану зелень. Знімаємо харчо з вогню й даємо постояти під кришкою 3-5 хвилин.

зелень в супе харчо9. Харчо готовий, розливаємо по тарілках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

 

 

 

 

 

Смачного!

За матеріалами: www.djurenko.com

Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти