Виробництво хлібців

Виробництво хлібців

Хлібці ТМ «Жменька» виробляються з нешліфований рису або гречаної крупи з додаванням пшениці, кукурудзи, ячменю, гарбузового насіння або насіння льону. Бережна технологія вибуху зерна дозволяє зберегти в хлібцях клітковину та інші складові цільних злаків. Детальніше >>>

Виробничий процес хлібців з ТМ «Жменька» складається з 9 етапів.

1. Цільні зерна рису, пшениці і ячменю просівають, очищають від домішок, в т. ч. і феррімагнітних (магнітних елементів, які випадково потрапили у сировину – частинки болтів, гайок, шматків дроту і т. п.).
2. Кондиціювання зерна. Етап 1. Очищене зерно доводять до вологості 15-16% за допомогою додавання до зерна спеціально підготовленої найчистішої дистильованої води.

3. Кондиціювання зерна. Етап 2. Процес зволоження зерна відбувається на протязі 4-6 годин у спеціальних бункерах, які вчиняють обертальні рухи для рівномірного розподілу вологи по всій масі зерна. Перемішування зерна відбувається бережним способом без його пошкодження.

У процесі зволоження кожне зернятко рівномірно поглинає вологу і змінює свої біохімічні властивості – клейковина стає більш пружною, зростає активність ферментів, що дає позитивний ефект при наступних етапах виробництва і позитивно впливає на смакові якості готових рисових хлібців ТМ «Жменька».

4. Зволожене зерно поміщають в завантажувальний бункер для подальшої подачі точної кількості зерна в матрицю.
Тільки цільне зерно!
Без дріжджів і продуктів бродіння
Без глютену
Без солі і цукру
Без консервантів і барвників
Без жиру і крохмалю
5. Дозовану кількість зерна із завантажувального бункера надходить у матрицю, що має циліндричні форми і розміри, відповідні готовому продукту.
6. У матриці відбувається нагрівання зерна і створення високого тиску, як у повітряних прошарках матриці, так і всередині зерен.
7. Коли тиск досягає необхідного рівня, кришка форми автоматично відкривається, тиск в матриці миттєво падає, але в зерні високий тиск зберігається. В силу різниці тисків, що утворилася всередині зерна і в навколишньому середовищі, повітря, що знаходиться під високим тиском в порах зерна, підриває його.
Виготовлені за дбайливою технологією «вибуху зерна», період вибуху 1,7 с., що дозволяє зберегти корисну клітковину цільних злаків, вітаміни і мінеральні речовини.
8. Зерно після вибуху заповнює весь обсяг циліндричної форми – форми готового хлібця. Після вибуху зерна збільшуються в 4-6 разів, а готовий хлібець набуває характерну м’яку, пухку і хрустку структуру.
9. Готові хлібці фасуються в щільну герметичну упаковку з «перловою» ламінацією. Ретельна просушка і щільна упаковка забезпечують низьку вологість готового продукту і, як наслідок, це дозволяє зберігати хрустку текстуру і ніжний аромат протягом усього терміну придатності хлібців торгової марки «Жменька».

 

Процес виробництва ще раз переконує, що хлібці ТМ “Жменька” – корисна альтернатива хлібу! Ознайомитися з асортиментом хлібців ТМ “Жменька” МОЖНА ТУТ >>>