Виробництво рисових макаронних виробів

Виробництво рисових макаронних виробів

Рисова вермішель та рисова локшина виготовляються за єдиним принципом: замішування добірного рисового борошна і кристально-чистої води, після чого відбувається формування та просушка рисових виробів.
 
Етапи виробництва рисових макаронних виробів:
  • Етап 1. Відбір рису

    Для производства рисовой муки используют отборные зерна риса, в которых отсутствует глютен. Благодаря чему готовые рисовые макароны не содержат глютена, который может вызвать аллергические реакции.

  • Етап 2. Очистка води

    Cклад рисових макаронних виробів дуже простий, тому всі інгредієнти, а саме, вода і рисове борошно, повинні бути максимально високої якості. Для виробництва рисової вермішелі і локшини воду фільтрують і очищають до кришталевої чистоти.

  • Етап 3. Замішування і прокатка рисового тіста

    Шляхом замішування утворюється суміш з рисового борошна і води, яка пресується в листи. На спеціальному обладнанні з листів тіста витісняються надлишки води для досягнення оптимальної вологості і бульбашки повітря, щоб створити щільні і однакові за товщиною рисові вироби.

  • Етап 4. Пастеризація

    Рулони рисового тіста прогрівають, щоб дезінфікувати тісто і, відповідно, майбутні рисові вироби…

  • Етап 5. Розрізання сирих рисових макаронів

    В залежності від типу рисових макаронів відрізняються машини по формуванню макаронної форми. Сирі рисові макаронні вироби розрізаються за допомогою обертових лопатей, продавлюються на екструдерах, макаронних пресах, проходять крізь різні за формою отвори, таким чином знаходячи свою форму і об’єм, а потім розрізаються на відрізки різної довжини і відправляються в сушку.

  • Етап 6. Сушіння сформованих рисових макаронів

    Сформовані макаронні вироби з рисового борошна і води поміщаються у сушильний бак, в якому чітко контролюється вологість, період сушіння і рівень кисню. Від співвідношення цих показників залежить міцність готових макаронних виробів і їх цілісність під час варіння. Сушка , метою якої є закріплення і збереження форми виробів, – завершальний етап у виробництві макаронів. Після цього вони відправляються на упаковку.

  • Етап 7. Упаковка готових рисових макаронів

    Свіжовисушені рисові макаронні вироби фасуються в спеціальну упаковку, на якій вказані всі необхідні показники за харчовою цінністю, терміни зберігання, спосіб приготування, інформація про виробника і т.д.

  • Етап 8. Контроль якості продукції ТМ “Жменька”

    Виробництво макаронних виробів підлягає ретельному контрою якості (від закупівлі рису і води до фасування готових рисових макаронів). На заводі постійно випробовують макарони на еластичність, текстуру, смак і властивості під час приготування.

Пориньте в кулінарні традиції країн Сходу і отримайте справжню насолоду від яскравого розмаїття страв з рисових виробів ТМ “Жменька”!