Рис Дикий 450 г

wild-rice-700Дикий рис ТМ "Жменька" - це особливий вид рису, який відноситься до сімейства злакових і носить біологічну назву Цицинія водяна або Zizan Water. Насправді, дикий рис не є рисом - це болотна трава сімейства злакових. Виростає він в мілководних водоймах і вздовж рік США і Південної Канади, в районі великих озер.

Дикий рис називають по-різному: одні - чорним, за його практично чорне зерно, інші - індіанським, завдяки історії його виникнення.

wild-riceПочали культивувати дикий рис індіанці, назвавши дикий рис шанобливо - Маноміо, що означає «хороша ягода». «Ягода» і справді була «Маноміо»: індіанці помітили, що після вживання її в їжу з'являлася у них неабияка сила, погляд ставав гострішим, а рука тримала зброю міцно і разила влучно.

Дослідження сьогоднішніх днів підтвердили, що індіанці не помилялися у виборі їжі, т.як в дикому рисі набагато більше корисних речовин, ніж у звичайному рисі.

Ускладнений процес культивації дикого рису і обмежені площі для вирощування, визначають таку високу вартість даного продукту.

Переваги

ok_2020Зерна дикого риса - скарбниця всіх корисних речовин

Рис дикий ТМ «Жменька» є найкращим джерелом білка. У дикому рисі міститься безліч корисних і поживних речовин, вітамінів і найцінніших мікроелементів і клітковини (магнію, фосфору, кальцію, міді, заліза, цинку), більше, ніж у звичайному рисі.

ok_2020Дикий рис - це смакова нотка будь-якої страви

Зерна дикого рису мають темний колір - від темно-коричневого до чорного, які після приготування не змінюють свій колір. Дикий рис має горіховий аромат і незвичайний смак.

maximum-benefitВ дикому рисі ТМ "Жменька" збережено максимум корисних речовин
Завдяки сучасним технологіям виробництва в дикому рисі ТМ «Жменька» збережено максимум корисних речовин:
  • 36% цинку
  • 61% фосфору
  • 28% білка
non-GMO-50-na-50Без ГМО
 Дикий рис вирощений без використання генно-модифікованих організмів.

kontrolКонтроль якості на всіх етапах виробництва

Дикий рис ТМ "Жменька" проходить контроль якості на всіх етапах виробництва. 
 

iso-fishka fssc-fishkaБезпеку рису гарантує впроваджена на виробництві cистема управління безпечністю харчової продукції FSSC 22000 та ISO 22000

Користь

В дикому рисі ТМ «Жменька» збережений природний комплекс корисних речовин:

Поживна (харчова) цінність і калорійність на 100 г дикого рису:
Показник


На 100 г


% від GDA*


Калорійність 363 ккал 18,15 %
(Енергетична цінність)
(1519 кДж)
18,15 %

Білки 14 г 28,0 %
Жири 0,8 г 1,1 %
Вуглеводи 75 г 27,8 %
Клітковина 3,0 г 12,0 %
Природний вміст вітамінів і мінеральних речовин в дикому рисі:
Показник


на 100 г


% від
РДН **

В1 0,85 мг 32,9 %
В9 17,80 мг 2,1 %
РР
3,87 мг
6,1 %
Магній 118,9 мг 39,6 %
Фосфор 392,9 мг 49,1 %
Залізо 1,9 мг 13,5 %
Цинк 5,4 мг 36,0 %

 * GDA - орієнтовне значення рекомендованої денної норми поживних речовин дорослої людини з раціоном харчування в 2000 кілокалорій
** Рекомендована добова норма згідно Директиви ЄС 90/496/ЕЕС.

Що можна приготувати

Використовуйте для приготування гарнірів, салатів і страв різних кухонь світу.

Суп с курицей и диким рисомСуп з куркою і диким рисом
Легкий сир і молочно-борошняна суміш роблять цей корисний суп з дикого рису і курки кремовим і низькокалорійним

Як приготувати >>>

 


Як приготувати

Зерна дикого рису дуже жорсткі, тому можна дикий рис замочувати у воді за декілька годин до приготування, а потім варити від 30 до 40 хвилин.

Щоб приготувати дикий рис ТМ «Жменька» потрібно:

washодну міру рису промити водою

Soakдодати дві міри рису

saltдовести до кипіння і посолити

boilварити на слабкому вогні 40-45 хвилин до готовності

 

Читайте також:

needle Секрети приготування дикого рису?


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти