5 ідей з цілозерним борошном

5 идей с цельнозерновой мукойУ цілозерному борошні зберігається багато клітковини, вітаміну Е і жирних кислот, тому хлібобулочні вироби з нього дуже корисні. А рецептів приготування страв з цілозерного борошна - різноманітна безліч.

 

  

Значна кількість корисних компонентів цільного зерна зберігається в борошні, виробленому шляхом бережного помелу за допомогою живого матеріалу - каменю (на спеціальних кам'яних жорнах).

Цілозерне борошно жорнового помелу ТМ «Жменька» - справжній «живий продукт», адже воно:

• містить абсолютно всі складові цілого зерна пшениці і включає рекордну кількість природної клітковини;
• завдяки помелу за допомогою живого органічного матеріалу - каменю, «заряджене» його позитивною енергетикою і зберігає 90% корисних речовин, від початку наявних в зерні;
• містить в 2 рази більше мінеральних речовин (Mg, P, Fe, Ca), в 1,5 рази більше вітамінів (В1, В2, РР) і в 5 разів більше клітковини цільних злаків, ніж звичайне борошно.

З цілозерного борошна можна приготувати практично будь-які страви. Ось 5 ідей з жорнового цілозерного борошна:

Хлебцы из цельнозерновой муки

1. Хлібці з цілозерного борошна

Замісіть 2 склянки цілозерного борошна, 4 ст. ложки рослинної олії і щіпку солі, розбавляючи необхідною кількістю води, до отримання пластичної маси. Поставте тісто в холодильник на 4 години. Розкачайте його в тонкий пласт, наріжте на хлібці і викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером. Проколіть кожен в кількох місцях виделкою, посипте кмином. Запікайте в духовці 15 хвилин при 200°С.

Цельнозерновой Лаваш

2. Цілозерний Лаваш

Розчиніть в 1 склянці води 1,5 ч. ложки солі і порціями додайте 2,5 склянки цілозерного борошна. Замісити тісто, дайте йому «відпочити» 30 хвилин і розділіть на 10-12 порцій. Кожну розкачайте в тонкий коржик і підсушіть кілька секунд на розпеченій сковороді.

Открытый пирог из цельнозерновой муки

3. Відкритий пиріг з цілозерного борошна

Збийте 5 яєць з сіллю і перцем, потім змішайте з 1/3 склянки олії, 150 г тертого твердого сиру і 1 склянкою цілозерного борошна, змішаного заздалегідь з 1 ч. ложкою розпушувача. Перемішайте з тонко нарізаними 2 середніми цукіні, дрібно нарубаними пучком зелені, цибулиною й 2 зубчиками часнику. Запікайте в змащеній олією формі 35 хвилин при 180°С.

Хлеб в хлебопечке из цельнозерновой муки

4. Хліб в хлібопічці з цілозерного борошна

Залийте у форму 500 мл теплої води, додайте 2 ч. ложки солі, 2 ст. ложки оливкової олії, 890 г цілозерного борошна, 4 ч. ложки сухих дріжджів (порядок додавання компонентів залежить від хлібопічки) і включіть «Швидку випічку» на 1 годину 40 хвилин.

Яблочный пирог из цельнозерновой муки

5. Яблучний пиріг з цілозерного борошна

Змішайте 200 г цілозерного борошна з 2,5 ч. ложками розпушувача, додайте 35 г цукру, пакетик ванільного цукру, 75 г розм'якшеного вершкового масла, 1 яйце, 2 ст. ложки молока і замісіть тісто. Розкачайте з нього 2 кола. Один викладіть у форму для випікання і розподіліть по дну і стінкам так, щоб краї виходили за край форми. Викладіть 5 очищених, нарізаних яблук, змішаних з 2 ст. ложками крохмалю, 50 г родзинок, по 1/2 ст. ложки цукру і кориці і 1 ст. ложкою лимонного соку. Накрийте другим колом тіста і защіпніть краї коржів. Змастіть молоком, проколіть в декількох місцях і запікайте протягом 25 хвилин при 200°С.

Читайте також:

needleОсобливості приготування цілозерного хліба


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти