Прикрашання пирогів

uzorДомашні пироги - це завжди свято для всієї родини, адже вони шалено смачні. А якщо ще гарно їх прикрасити, то захопленню не буде меж. І зробити це насправді дуже легко, головне - знати техніку ...

 



Варіантів прикраси пирогів існує безліч. Однак в загальних рисах це можна зробити двома способами: прикрасити краї закритого пирога, або ж створити візерункове покриття для напіввідкритого пирога, щоб була видна начинка.

Як прикрасити краї пирога:

ukraw_palci11. Прикрасити пальцями:

За допомогою вказівного пальця однієї руки і вказівного і великого пальців іншої руки можна зробити або хвилеподібний, або зигзагоподібний край пирога, як показано на малюнках

 

ukraw_palci

 

 

 

 


ukraw_lozhka2. Прикрасити за допомогою ложки:

Столовою ложкою надавлюємо на краю пирога, таким чином створюючи рифлену поверхню. При цьому можна створювати різноманітні візерунки залежно від кута натискання - хвилі, ялинки, півкола і т.д.

 

ukraw_razrez3. Зробити надрізи:

За допомогою кухонного ножа можна робити надрізи по краю пирога різноманітних форм. На малюнку показаний приклад надрізів і укладання країв пирога в шаховому порядку

 

 

ukraw_listiki4. Прикрашання країв накладними фігурками:

З пласта тіста товщиною 2 мм можна вирізати фігурки: листочки, квіти, зірочки і ними прикрасити краї. Або ж можна вирізати смужки і зробити з них косичку, яка також буде чудовою прикрасою для країв пирога


ukraw_kosichka

 

 

 

 

 

disignnДля напіввідкритих пирогів у верхньому пласті тіста можна вирізати різноманітні форми, наприклад, кружечки, або будь-які інші фігурні отвори. Потім цим пластом накриваємо начинку, яка буде апетитно виглядати.

 

 

 

 

 

 

disignТакож для напіввідкритого пирога можна зробити плетінку. Для цього з пласта тіста вирізаємо смужки, які викладаємо або клітинами, як показано на малюнку, або можна смужки перекрутити по осі, і тоді вийдуть красиві спіральки.

 

 

 

 

 


Таким чином ми з Вами переконалися, що красиво прикрасити краї пирога зовсім не складно. Використовуючи перераховані вище техніки, Ви з легкістю додасте пирогу цікавий образ. А додавши до цих технік власну фантазію, Ви будете створювати смачні і красиві шедеври прямо у себе на кухні!

А для того, щоб Ваші шедеври були ще й корисними, використовуйте не звичайне, а жорнове цілозерне борошно ТМ "Жменька". Воно виготовлене за дбайливою технологією помелу зерна на кам'яних жорнах, завдяки чому зберігає в собі максимум вітамінів і мінеральних речовин, закладених у зерно самою природою!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти