Випічка

Фокачча з розмарином

FocacciaФокачча з розмарином - неймовірно смачний і простий італійський хліб, в основі якого цілозерне борошно, свіжий ароматний розмарин і золотиста оливкова олія. Цей італійський хліб ідеально підходить для середземноморської дієти.

 


Інгредієнти:
Цілозерне жорнове пшеничне борошно ТМ "Жменька" - від 4,5 до 5 склянок
Тепла вода - 2,75 склянки
Активні сухі дріжджі - 2,5 ч.л.
Крупна морська сіль ТМ "Salute di Mare" - 2 ч.л., і трохи солі для посипання зверху
Свіжий подрібнений розмарин, і трохи для посипання зверху - 2 ст.л.
Оливкова олія - 1/3 склянки і 2 ст.л.
Organ_Pshen_Left-180
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Дріжджі розпускаємо в 4 ст. л теплої води. Просіяне цілозерне пшеничне борошно ТМ "Жменька" змішуємо з крупною морською сіллю, вливаємо воду з дріжджами і решту води з оливковою олією.

2. Замішуємо м'яке тісто і ставимо його підходити в тепле місце, поки не збільшиться в 2 рази. Ємність з тістом закриваємо харчовою плівкою.

3. Робочу поверхню підпилюємо борошном і викладаємо тісто. Вимішуємо його хвилин 5-10.

4. Змащуємо оливковою олією деко. Викладаємо на нього тісто. починаючи від центру, натискаючи пальцями, розподіляємо тісто по деку. Ні в якому разі не потрібно тягнути тісто! Накриваємо зверху рушником і ставимо так в тепле місце ще на 45 хвилин.

5. Скроплюємо тісто, що піднялося, оливковою олією і придавлюємо його пальцями, воно має бути не рівне, а горбисте. Накриваємо знову рушником і ставимо в тепле місце ще на 30 хвилин.

6. Рвемо листочки розмарину. Рівномірно розподіляємо листочки по тісту. Вдавлюємо кожен листочок пальцями в тісто. Посипаємо тісто зверху крупною морською сіллю і відразу ж ставимо деко в духовку. Зменшуємо температуру до 220°С і випікаємо 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.

7. Змащуємо ще гарячий корж оливковою олією.

8. Змащуємо оливковою олією деко. Розрізаємо готову Фокаччу на шматочки і подаємо на стіл в якості теплого закуски чи замість хліба

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти