Випічка

Млинці з цілозерного борошна

блины из цельнозерновой мукиНа Масляну потрібно обов'язково наїдатися млинцями. За народним повір'ям, чим більше зїсти млинців на Масляну, тим більше достатку буде в цьому році. А щоб разом з неповторним смаком і ароматом національна страва стала ще і корисною, рекомендуємо вам пекти млинці з цілозерного борошна.



Інгредієнти:
Молоко - 3 склянки (1 склянка 240 мл)
Яйця - 3 шт
Розтоплене вершкове масло - 50 г
Ванільна есенція - 1 ч.л.
Цукор - 3 ст. л.
Пшеничне жорнове цілозерне борошно ТМ "Жменька" - 1 1/2 склянки (склянка 140 г)
Біле борошно - 1/2 склянки (склянка 140 г)
Сіль - 1/2 ч.л.
Гаряча вода (окріп) - 1/2 склянки (120 мл)
Рослинна олія для смаження
Organ_Pshen_Left-180
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Молоко злегка підігріваємо. Яйця разом з цукром збиваємо віночком, міксером, виливаємо в молоко. Вершкове масло розтоплюємо, трохи охолоджуємо, додаємо до молока і яєць. Вливаємо ванільну есенцію.

2. Пшеничне цілозерне борошно ТМ "Жменька" просіваємо, змішуємо з просіяним білим борошном і сіллю. Всипаємо борошняну суміш в молоко, добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Залишаємо настоюватися на 20 - 30 хвилин.

3. Гарячу кип'ячену воду вливаємо в уже справжнє млинцеве тісто. Розмішуємо і відразу ж випікаємо млинці. Завдяки додаванню в тісто гарячої води млинці вважаються заварними.

4. Сковорідку з товстим дном розігріваємо, змазуємо рослинною олією, наливаємо тісто (кількість тіста регулюйте в залежності від бажаної товщини млинців) і обсмажуємо млинці з двох сторін до рум'яної скоринки.

Смачного!



Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти