Випічка

Пиріг зі смородиною

pieeЯкщо у Вас вдома багато сезонних ягід і Ви не знаєте, що з ними зробити, спечіть пиріг. 10 хвилин роботи і ще 20 хвилин очікування - і апетитні ласощі для всієї родини готовi! Для начинки можна використовувати будь-які ягоди, які є під рукою. Але для прикладу візьмемо смородину ...


Інгредієнти
Для тіста:
Борошно жорнове цілозерне Пшеничне Органічне ТМ «Жменька» - 1,5 склянки
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 2 ст.л.
Сода - 0,5 ч.л.
Лимонний сік (можна замінити оцтом) - 0,5 ч.л.
Для начинки:
Смородина - 2 склянки
Цукор - 2-3 ст.л.
Organ_Pshen_Left-250
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Розтоплюємо масло, додаємо до нього цукор і добре все розтираємо, щоб цукор розчинився.

2. Потихеньку вводимо яйця. Додаємо соду і лимонний сік (або оцет) і гарненько все перемішуємо.

3. У суміш всипаємо жорнове цілозерне борошно ТМ «Жменька». Вимішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким. Скручуємо тісто в кульку, щоб легше потім було його розкачати і розкласти.

4. Беремо форму. Відщипуємо 2/3 тіста, розкачуємо його і викладаємо по формі разом з бортиками.

piee25. Промиту смородину викладаємо на тісто, посипаємо зверху цукром і розминаємо так, щоб начинка мала вигляд варення.

6. Решту тіста розкачуємо і розрізаємо на смужки. Викладаємо їх поверх начинки так, щоб вийшли «клітинки».

7. Випікаємо в розігрітій до 220 С духовці 20 хвилин.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти