Випічка

Пісні млинці на дріжджах

постные блины на дрожжах Пропонуємо вам простий рецепт млинців на дріжджах для пісного меню. Цей рецепт буде особливо актуальний під час Великого посту і Масляної. Але і в звичайні дні ви зможете поласувати дієтичними, але при цьому не менш смачними пісними млинцями.

 

 

Інгредієнти:
Тепла вода - 2 склянки
Сухі швидкодієчі дріжджі - 1/2 ч.л.
Цукор - 4-5 ч.л.
Рослинна олія - 2 ст.л.
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Сухі дріжджі перемішуємо з чайною ложкою цілозерного борошна і розводимо однією склянкою теплої води. На поверхні опари - суміші борошна, дріжджів і води - повинні з'явитися пухирці.

2. Решту цілозерного борошна Пшеничного ТМ "Жменька" перемішуємо з цукром і теж розводимо склянкою теплої води. Цій масі даємо постояти приблизно півгодини для того, щоб вона стала клейкою, а потім перемішуємо її і вводимо в неї опару. Після цього ставимо тісто в тепле місце і чекаємо поки на його поверхні почнуть з'являтися бульбашки. Потім додаємо сіль і рослинну олію.

3. В результаті отримуємо досить густе тісто, таке вимагається для товстих і щільних млинців. Якщо ж вам хочеться, щоб млинці вийшли максимально тоненькими, додайте в масу ще приблизно півсклянки теплої води і ретельно перемішайте.

4. Випікаємо пісні млинці на дріжджах до золотистого кольору з двох сторін. Змащувати сковороду жиром не обов'язково, так як в тісті присутня рослинна олія, але якщо тісто все ж пристає до сковороди, в такому випадку її можна змастити шматочком сала.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти