Випічка

Різдвяне (імбирне) печиво

рождественское имбирное печеньеЯке ж свято без солодощів? Від різдвяного печива і пряників завжди віє теплом. Кориця, імбир, цедра, гвоздика і запашний перець надають їм чудовий аромат, а цілозерне борошно і мед - колір шоколаду.

Час приготування - 55 хвилин

Інгредієнти:
100 г цукру
160 г меду  
1,5 ч.л. меленого імбиру
1 ч.л. меленого душистого перцю
1 ч.л. меленої кориці   
1 ч.л. меленої гвоздики    
2 ч.л. соди   
125 г вершкового масла
Для прикраси:
1 яєчний білок
100 г цукрової пудри
Organ_Pshen_Left-180
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Цукор, мед і спеції доводимо в каструлі до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо соду, перемішуємо.Christmas-cookies-3 Додаємо нарізане кубиками масло і розмішуємо до його повного розчинення. Вводимо яйце і пшеничне жорнове цілозерне борошно ТМ "Жменька", замішуємо тісто.

2. Розділіть тісто навпіл, одну частину загорніть в плівку і відкладіть. Тісто розгортаємо (товщиною приблизно 2 мм) на добре посипаному борошном столі. З розкатаного тіста вирізаємо формочками фігурки.

3. Викладіть їх на змащене маслом деко і випікайте в духовці при 170°С близько 10-15 хвилин (поки не зарум'яняться краї). Повторіть те ж саме з рештою тіста.

4. Для глазурі збиваємо білок в щільну піну, всипаємо половину цукрової пудри, після чого продовжуємо збивати протягом ще однієї хвилини.рождественское имбирное печенье

5. Додаємо решту пудри і акуратно перемішуємо білкову масу.

6. Якщо у вас немає кондитерського мішечка або кондитерського шприца, готову глазур перекладіть в пакет, зріжте у нього невеликий кінчик і прикрасьте глазур'ю печиво.

7. Так само в різдвяному печиві можна зробити невелику дірочку, аби потім в неї протягнути стрічку й повісити на ялинку.

Смачного! 


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти