Випічка

Великодній шоколадний кекс

paskhalnu-woko-keksКекси полюбляє багато господинь за зручність і швидкість приготування: не треба настоювати опару і вимішувати тривало тісто. Це стосується рецепта приготування великоднього кексу! Чудовий кекс з шоколадом стане родзинкою великоднього столу! Відмінний Великодній десерт для тих, хто любить шоколад!

Інгредієнти:
300 г вершкового масла
4 яйця
1 склянка цукру
1 пакетик ванільного цукру
2 ч.л. розпушувача
100 г шоколаду
1 склянка цукрової пудри
5 ст.л. молока
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. Збийте 250 г вершкового масла з цукром у повітряну масу. Всипте ванільний цукор. По одному збийте яйця, ретельно перемішуючи після кожного. Невеликими порціями додайте цілозерне борошно і розпушувач. Добре перемішайте тісто.

Порада! Кекс, приготований з цілозерного борошна, буде більш пористим і з незвичайною текстурою. Це відбувається завдяки збереженню клітковини цільних злаків в цілозерному борошні!

2. Форму для кексу змастіть розтопленим маслом. Влийте тісто і акуратно розрівняйте поверхню. Випікайте в розігрітій духовці 50-55 хвилин до готовності.

Порада! Щоб отримати шоколадний кекс з розмитостями, розділіть тісто на дві частини, в одну всипте 2 ст.л. какао та виливайте тісто у форму по черзі (по 1 ст.л.)

3. Остудіть Великодній кекс у формі, потім дістаньте і полийте глазур'ю.

4. Для глазурі розтопіть на водяній бані шоколад і вершкове масло (50 г). Додайте цукрову пудру. Влийте молоко. Нагрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки маса не стане однорідною.

Смачного з великоднім шоколадним кексом!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти