Випічка

Яблучний перевертень

tatenВсе геніальне просто, і підтвердження цієї істини зустрічаються на кожному кроці. Наприклад, унікальний французький торт "Татен". Яблука, запечені під тістом, набувають абсолютно особливого смаку, а тісто, в свою чергу, чудово просочується фруктовим паром.


Інгредієнти:
Листкове тісто з цілозерного борошна:
Вершкове масло - 500 г
Вода  - 1 склянка
Трохи солі
Для начинки:
Яблука - 1 кг
Вершкове масло - 150 г
Цукор - 125 г
Organ_Pshen_Left-180
learn_more_ukr

Як приготувати:

1. У підсолене цілозерне пшеничне борошно поступово влийте воду, добре вимішуючи тісто. Залиште його на 5 хвилин. Потім розкачайте, в центр покладіть розм'якшене вершкове масло, складіть вчетверо, знову розкачайте, потім складіть втричі, розкачайте (зробіть так 5-6 разів), посипте злегка борошном і помістіть на 20 хвилин в прохолодне місце. Тісто для випічки готове.

2. Густо змастіть маслом і рівномірно посипте цукром форму для торта (діаметром 24 см, з високим бортиком). Очистіть і наріжте четвертинками яблука, видаливши серцевину. Викладіть їх бочком на дно форми як можна щільніше, поставте на слабкий вогонь на 10-15 хвилин, спостерігаючи за процесом карамелізації. Потім помістіть в духовку на 15 хвилин при температурі 180-200°С.

3. Вийміть форму з духовки - нехай остигає. Розкачайте тісто до потрібного розміру (трохи більше форми), накрийте яблука і злегка притисніть краї. Проколіть в декількох місцях вилкою, після чого відправте торт в духовку ще на 15 хвилин. Перш ніж перевертати готовий "Татен" на блюдо, дайте йому кілька хвилин постояти. Переворот виконуйте якнайшвидше і обов'язково в рукавичках.

Смачного!


Відео рецепти

baner-ukr-shop

Акції

Екзотична осінь з продукцією від ТМ
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г ТМ "Жменька", КУС-КУС пшеничний 800 г ТМ "Жменька", ...

Рисова локшина та вермішель за осінніми знижками!
Період проведення: з 13.09.2016 по 17.10.2016. Акційний продукт: рисова локшина 400 г, рисова вермішель 350 г ТМ "Жменька". Місце проведення: ...

Новинки

Рецепти